Menu

Παγκράτι: Επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα σε πολυκατοικία – Συνελήφθησαν 3 νεαροί

Ειδήσεις

“Έσβησε” ο θρύλος της τζαζ Χιού Μασεκέλα

Comments

Ο θρυλικός τρομπετίστας της τζαζ , Χιού Μασεκέλα, «πατέρας της νοτιοαφρικανικής τζαζ» και εμβληματική φιγούρα στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών. Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια του μουσικού ανέφερε ότι «έφυγε ήρεμα» στο Γιοχάνεσμπουργκ, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Ο Μασεκέλα, γεννημένος στη Νοτιοαφρικάνικη πόλη Witbank το 1939, εμπνεύστηκε να μάθει τρομπέτα όταν είδε τον Κέρκ Ντάγκλας να ερμηνεύει τον ρόλο του Rick Martin, στην ταινία του 1950, «Young Man with a Horn».

Έτσι ,κατάφερε να πείσει έναν από τους καθηγητές του να του αγοράσει ένα μουσικό όργανο, με την υπόσχεση να μπλέξει σε μπελάδες.

Ενώ, στην ηλικία των 21 ετών, έφυγε από τη Νότια Αφρική για να ξεκινήσει αυτό που θα γινόταν 30 χρόνια εξορία από τον τόπο γέννησής του.Υπό την διδασκαλία του Ντίζι Γκιλέσπι και του Λούις Άρμστρονγκ, ενθαρρύνθηκε να αναπτύξει το δικό του μοναδικό ύφος.  Το 1967, έπαιξε στο Φεστιβάλ του Μοντερέι, στο πλευρό των Τζάνις Τζόπλιν, Ότις Ρέντινγκ, Ραβί Σανκάρ, The Who και Τζίμι Χέντριξ.

Ο Μασεκέλα επέστρεψε στην Νότια Αφρική το 1990, μετά την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα. Τον Ιούνιο του 2010, έπαιξε στην εναρκτήρια συναυλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA και την τελετή έναρξης του τουρνουά στο «Soweto’s Soccer City». Επίσης, συμμετείχε στο μουσικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης του Μουντιάλ 2010, στο Γιοχάνεσμπουργκ.

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης και Τάμτα: Σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Στέγη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου από CEO της ΕΡΤ – Το επόμενο βήμα σε μεγάλο τηλεοπτικό οργανισμό
Όμιλος Κυριακού: Νέος αντιπρόεδρος στην Ελλάδα ο Νίκος Νικολακόπουλος
Κρεγκ Σταρ: Δικαιώθηκε από το Δικαστήριο ο συνοδός πολυτελείας που άρπαξε πάνω από €5 εκατ. από χήρα
Στην avant premiere της ταινίας Sacrifice
To νέο στοίχημα του Αλαφούζου, το ντέρμπι Βουγιουκλάκη-Μανιατάκου στην ΕΡΤ, που ποντάρει ο Ιβάν Σαββίδης, το νέο αθλητικό του Σκάι και Αδαμαντία vs Βελίκα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Τι ισχυρίστηκε η Γάκα στην απολογία της για τη μοιραία πλασμαφαίρεση και τις κρίσιμες στιγμές
The Voice: Το αφιέρωμα στον Γιώργο Μαζωνάκη – Συντετριμμένοι Παπαρίζου, Μάστορας, Μουζουράκης (video)
Σοφία Καρβέλα-Κάθριν Εμπειρίκου: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Η Χάλι Μπέρι κατηγορείται για κακοποίηση του 12χρονου γιου της