• LIFE&STYLE

    Εσείς πως θα αντιδρούσατε στην θέα δύο εγκαταλελειμμένων παιδιών; Δείτε τα απρόσμενα αποτελέσματα του πειράματος (Video)

    • NewsRoom


    Εσείς θα σταματούσατε να ρωτήσετε τι συμβαίνει εάν βλέπατε κάποιο μικρό παιδί στο δρόμο το οποίο μοιάζει χαμένο σε ένα γεμάτο από κόσμο χώρο; Την απάντηση στο υποτιθέμενο ερώτημα αυτό, θέλησε να δώσει μια ομάδα από την Αυστραλία δημιουργώντας ένα video- πείραμα το οποίο να εξετάζει τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε ένα παρόμοιο σενάριο.

    Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης Queensland της Αυστραλίας, στο οποίο τοποθετήθηκαν δύο μικρά παιδιά τα οποία φαινόντουσαν χαμένα και οι ειδικοί παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις αντιδράσεις των περαστικών. Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν απογοητευτικά, καθώς μόνο 21 άτομα φάνηκαν να κινητοποιούνται από την θέα των δύο μικρών παιδιών. Το πείραμα αυτό είχε ως στόχο να ερευνήσει πως αντιδρούν οι άνθρωποι σε ανάλογες περιπτώσεις με ασυνόδευτα, χωρίς την κηδεμονία κάποιου παιδιά.

    Τα στοιχεία της έρευνας ήταν περισσότερα αποθαρρυντικά καθώς μόνο 21 άτομα από τους χιλιάδες περαστικούς σταμάτησαν για να ρωτήσουν τα “χαμένα” παιδιά για το τι συνέβαινε, ενώ οι περισσότεροι συνέχιζαν αδιάφοροι την βόλτα τους.

    Οι πρωταγωνιστές του κοινωνικού πειράματος ήταν ένα μικρό αγόρι και ένα μικρό κορίτσι, τα οποία τοποθετήθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία του εμπορικού δείχνοντας λυπημένα και εγκαταλελειμμένα. Τα δύο παιδιά ήταν πέντε ετών και τριγυρνούσαν χωριστά το ένα από το άλλο, ενώ ο κόσμος περνούσε ανάμεσα τους.

    Η ιδέα του κοινωνικού πειράματος αυτού ξεκίνησε εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εγκαταλελειμμένων παιδιών που υπάρχουν στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 43,000 εγκαταλελειμμένων παιδιών χρειάζονται κάποια, έστω και θετή, κηδεμονία.

    Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν μικρή, με την πρώτη προσέγγιση να γίνεται προς το μικρό κορίτσι, στην οποία βλέπουμε μια γυναίκα να την πλησιάζει και να την ρωτάει που είναι οι γονείς.

    Δύο ακόμη γυναίκες φαίνεται να ανησύχησαν βλέποντας την εικόνα του 5χρόνου αγοριού, οι οποίες τον προσέγγισαν ρωτώντας τον αν χρειαζόταν κάτι.

    Μια ακόμη περίπτωση κινητοποίησης περαστικού, ήταν αυτή του πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος ενημερώθηκε από την μικρή του κόρη για το εγκαταλελειμμένο κορίτσι.

    Όλες οι μαρτυρίες των περαστικών που σταμάτησαν εξήγησαν ότι ανησύχησαν από την εικόνα των εγκαταλελειμμένων παιδιών και ήθελαν να δουν τι συνέβαινε. Επίσης τόνισαν ότι το σενάριο αυτό, με την εξαφάνιση παιδιών στο εμπορικό κέντρο, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των περισσότερων γονέων.

    Δείτε το video- πείραμα παρακάτω, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αυστραλία με χιλιάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα.

    https://www.youtube.com/watch?v=gYifWge-e4Q

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/charles-robertson-h-anthisi-tis-afrikanikis-ipirou-video/37614

     



    ΣΧΟΛΙΑ