• LIFE&STYLE

    Έρευνα: Πόσο πραγματικά πιο χαρούμενους μας κάνει το αλκοόλ

    • NewsRoom


    Η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει αυτό που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη: Το ποτό είναι διασκέδαση. Αλλά τώρα έχουμε έναν τρόπο με τον οποίο που μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε το πόσο χαρούμενους μας κάνει.

    Σε μια νέα μελέτη, που διήρκεσε τρία χρόνια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από από 31.000 ανθρώπους. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποίησαν μία εφαρμογή που ονομάζεται Mappiness με την οποία βαθμολόγησαν σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100, πόσο ευτυχισμένοι ένιωσαν, ενώ έκαναν κάποιες δραστηριότητες.

    giphy

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται σημαντικά με την αύξηση της ευτυχίας των ανθρώπων κατά 10 βαθμούς.

    Φυσικά, όταν οι άνθρωποι πίνουν καταπιάνονται με δραστηριότητες, οι οποίες συνήθως τους κάνουν ευτυχισμένους, όπως είναι ο ελεύθερος χρόνος που περνούν με τους φίλους τους.

    Επιπλέον, οι ερευνητές ήλεγξαν ποια δραστηριότητα κάνουν οι άνθρωποι όταν πίνουν. Και βρήκαν ότι το ποτό αυξάνει την ευτυχία όταν συμβαίνουν τέσσερα συγκεκριμένα πράγματα.

    Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ μας ωθεί στη ευτυχία, όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν την ώρα που τους συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως είναι οι πολύωρες μετακινήσεις ή αναμονή, περιμένοντας μία πτήση, που έχει καθυστερήσει.

    Το αλκοόλ αύξανε λιγότερο την ευτυχία, όταν οι άνθρωποι έκαναν ευχάριστα πράγματα, όπως όταν βρίσκονταν με τους φίλους τους.

    Έτσι, το ποτό μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους κατά τη διάρκεια δυσάρεστων δραστηριοτήτων.

    giphy1

    Οι ερευνητές προσπάθησαν να ερευνήσουν την αιτιότητα: Η κατανάλωση του ποτού κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους ή όταν είναι ευχαριστημένοι με κάτι πίνουν; Για να το καταλάβουν οι ερευνητές μέτρησαν πόσο ευτυχισμένοι αισθάνθηκαν οι άνθρωποι την ίδια μέρα πριν ξεκινήσουν να καταναλώνουν αλκοόλ. Ο βαθμός ευτυχίας από την κατανάλωση του ποτού συρρικνώθηκε, αλλά παρέμεινε σημαντικός. Αυτό σημαίνει ότι το ποτό δεν κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους ως ένα βαθμό.

    Ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ δεν μας εξασφαλίζει μόνιμη ευτυχία, καθώς μελέτη έδειξε ότι η ευτυχία, που νιώθουμε, καταναλώνοντας ποτό είναι βραχύβια και καμία κατανάλωση αλκοόλ δεν σχετίζεται με την μακροχρόνια ευτυχία.

    Έτσι, το αλκοόλ, όπως τα περισσότερα πράγματα, είναι καλό όταν καταναλώνεται με μέτρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/etsi-tha-dichnete-neoteri/48874

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/dite-tis-3-foto-pou-glentai-olo-to-diadiktio/48879



    ΣΧΟΛΙΑ