• LIFE&STYLE

    Έλαμψαν Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα στη σκηνή του Τελ Αβίβ

    γιουροβιζιον

    Ελλάδα και Κύπρος στη Eurovision 2019


    Χαρμόσυνα ολοκληρώθηκε ο χθεσινός, πρώτος ημιτελικός της Eurovision, τουλάχιστον για το ελληνικό κοινό, που είδε τόσο την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο να προκρίνονται με σχετική ευκολία στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Οι δύο χώρες λοιπόν στρέφουν το βλέμμα προς τον τελικό, όπου θα βάλουν τα δυνατά τους για μια καλή θέση στην κατάταξη.

    Η πρώτη χώρα που ακούστηκε, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήταν η Ελλάδα, βγάζοντας τους Έλληνες φανς πολύ γρήγορα από την αγωνία. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ανακοινώνεται πρώτη στα αποτελέσματα του ημιτελικού, δίνοντας την ευκαιρία στους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τη συνέχεια χωρίς άγχος. Λίγο αργότερα, τέταρτη σε σειρά ανακοίνωσης, το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό εξασφάλισε και η Κύπρος. Έτσι, οι δύο χώρες θα εμφανιστούν επάξια στη σκηνή του Τελ Αβίβ στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αναμετρηθούν με τις υπόλοιπες χώρες που θα προκριθούν, διεκδικώντας μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

    Η Τάμτα και η Κύπρος άνοιξαν τον χορό των χθεσινών εμφανίσεων, κάνοντας μια δυναμική εμφάνιση. Η τραγουδίστρια έλαμπε στη σκηνή, ήταν χαμογελαστή και κέρδισε αμέσως το κοινό. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ό,τι τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε η κυπριακή συμμετοχή κατά τις πρόβες είχε επιλυθεί και έτσι η τραγουδίστρια χάρισε μια άρτια εμφάνιση.

    Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να δούμε την Ελλάδα να εμφανίζεται στη σκηνή, καθώς εμφανιζόταν στην 16η και προτελευταία θέση. Η Κατερίνα Ντούσκα ήταν μαγική στη σκηνή του Τελ Αβίβ, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που την παρακολούθησε και ξεχώρισε μεταξύ των χθεσινών εμφανίσεων, καθώς αποτέλεσε ίσως ό,τι πιο ποιοτικό και καλαίσθητο είδαμε και ακούσαμε.

    Οι χώρες που συμπλήρωσαν τη δεκάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, μετά την ψηφοφορία επιτροπών και κοινού, είναι οι εξής: Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία. Η πρόκριση των χωρών δεν ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν, καθώς στις εμφανίσεις που πέρασαν συμπεριλαμβάνοντας μεν μεγάλα φαβορί, όπως η Αυστραλία και η Ισλανδία, αποκλείστηκαν ωστόσο «σίγουρες» συμμετοχές, όπως αυτή της Ουγγαρίας, του Βελγίου, αλλά και της Φινλανδίας, με τον διεθνούς φήμης μουσικό. Τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο, έκανε το «outsider» Σαν Μαρίνο, που στα στοιχήματα καταλάμβανε τη 15η θέση και δεν αναμενόταν καθόλου να περάσει στον τελικό.

    Το «ντέρμπι» στα στοιχήματα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τροπή που πήραν οι στοιχηματικές αποδόσεις κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Υπενθυμίζεται ότι τα πρακτορεία έδιναν πρώτη σε απόδοση τη χώρα μας, δηλαδή η Ελλάδα ήταν η χώρα που αναμενόταν να προκριθεί στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία – η χθεσινή κατάταξη δεν ανταποκρίνεται στη βαθμολογική απόδοση των χωρών, τα στοιχεία της οποίας θα γίνουν γνωστά αργότερα. Δεύτερη βαθμολογικά φαινόταν να περνάει η Κύπρος. Όλα αυτά πριν τη διεξαγωγή του ημιτελικού, καθώς εκεί την πρωτιά ήρθε να κλέψει μια άλλη εμφάνιση, η οποία φαίνεται ότι απασχολήσει και στον τελικό, ενώ διεκδικεί μια θέση στην πεντάδα. Ο λόγος για την Αυστραλία, με την υψίφωνο καλλιτέχνη και το «Zero Gravity», που ξεχώρισε, κυρίως λόγω του εφέ που επιλέχθηκε στη σκηνή, με την τραγουδίστρια και τις δύο χορεύτριες να αιωρούνται, ενσαρκώνοντας το νόημα του τραγουδιού.

    O επόμενος ημιτελικός, της Πέμπτης, που όπως λέγεται φιλοξενεί τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, θα ολοκληρώσει τη λίστα των συμμετοχών του τελικού, ενός τελικού που αναμένεται άκρως εντυπωσιακός.

    Δείτε παρακάτω τις εμφανίσεις των υπόλοιπων επτά χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision:

    -Λευκορωσία

     

    -Σερβία

     

    -Εσθονία

     

    -Τσεχία

     

    -Ισλανδία

     

    -Σαν Μαρίνο

     

    -Σλοβενία



    ΣΧΟΛΙΑ