• LIFE&STYLE

    Έφυγε από τη ζωή η πρώην Σταρ Ελλάς Νταίζη Μαυράκη

    • NewsRoom


    Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών η πρώην Σταρ Ελλάς του 1952 Νταίζη Μαυράκη, η πρώτη που κατέκτησε τον τίτλο μετά τον πόλεμο του 1940 και τρίτη στη σειρά μετά τις  Ασπασία Καρατζά το 1929 και Ντίνα Σαρρή το 1930.

    Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, και στη συνέχεια θα ταφεί στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

    Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

    Η Νταίζη Μαυράκη μεγάλωσε στα Χανιά πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών ο θείος της αποφάσισε να στείλει φωτογραφία της στην εφημερίδα «Εθνος» που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό, και ενώ η ίδια ήταν ακόμα μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.

    Η Μαυράκη ξεχώρισε μεταξύ των 11 κοριτσιών που έλαβαν μέρος στα καλλιστεία. Μάλιστα, πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι».

    Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη β’ αναπληρωματική Μις Υφήλιος, χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela. Υπέγραψε μάλιστα τριετές συμβόλαιο με τη Universal, ωστόσο δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από την οικογένειά της και εγκατέλειψε την καριέρα της για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Μετά τη συμμετοχή της στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια», μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή, ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε. Η Νταίζη Μαυράκη έκανε και δεύτερο γάμο και παντρεύτηκε τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό. Απέκτησε δυο παιδιά.



    ΣΧΟΛΙΑ