• LIFE&STYLE

    Δείτε τη μοναδική μονοκατοικία του δημιουργού των Simpsons που πωλήθηκε για 12,5 εκ. δολάρια


    Η εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης μονοκατοικία που ανήκε στον Sam Simon, τον συνδημιουργό των “The Simpsons” που απεβίωσε πέρσι, βρίσκεται στο Los Angeles και μόλις πωλήθηκε για 12,5 εκ. δολάρια, σύμφωνα με τις Los Angeles Times. Η κατοικία εκτείνεται σε πάνω από 6000 τ.μ. και για την ακρίβεια πρόκειται για δύο σπίτια: μια εντυπωσιακή μοντέρνα κατοικία και ένα δεύτερο, περισσότερο παραδοσιακό σπίτι, σχέδιο του αρχιτέκτονα Richard Neutra από το 1948.

    Η εν λόγω μονοκατοικία αποτέλεσε κομμάτι του μεταπολεμικού Case Study House Program του περιοδικού Arts & Architecture, το οποίο ήθελε τους αρχιτέκτονες να κατασκευάζουν πιο μοντέρνα και οικονομικά σπίτια.

    Ο Sam Simon πέθανε το Μάρτιο του 2015 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο του παχέως εντέρου. Η μονοκατοικία του πρωτοβγήκε στο σφυρί για 18 εκ. δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά υποχώρησε στα 14,5 εκ. δολάρια πριν καταλήξει στη σημερινή της τιμή.

    Από την πισίνα υπερχείλισης μέχρι τις τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως να λούζει το σπίτι, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/video-dite-pou-tha-meni-o-ompama-meta-apo-ton-lefko-ikofoto-ke-vinteo/48791

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-48928-2/48928

     



    ΣΧΟΛΙΑ