• LIFE&STYLE

    Δείτε τι κρύβεται πίσω από το πρόσωπο της Μόνα Λίζα

    • NewsRoom


    O Iταλός ερευνητής Silvano Vinceti πιστεύει ότι ο πίνακας βασίστηκε σε δύο μοντέλα. Αν αποδειχθεί και με επιστημονικά στοιχεία θα ανατρέψει όλα όσα οι ειδικοί πανω στην Μόνα Λίζα του Leonardo Da Vinci πίστευαν ή γνώριζαν, προκαλώντας νέο γύρω συζητήσεων γύρω απο υον πίνακα, ένα μυστήριο που έχει μείνει στο σκοτάδι για αιώνες.
    Ο Silvano Vinceti έχει αφιερώσει μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στην έρευνα και τη μελέτη του πίνακα, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Το δημιούργημα του Leonardo Da Vinci, σύμφωνα με τον Ιταλό ερευνητή, βασίστηκε τόσο στη σύζυγο ενός εμπόρου από τη Φλωρεντία, όσο και στον μαθητευόμενο και κατά πάσα πιθανότητα εραστή του διάσημου καλλιτέχνη.
     
    «Πρόκειται για ένα αμάλγαμα ανδρογυναίκας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Silvano Vinceti, η θεωρεία του οποίου ανατρέπει τα δεδομένα.

    Ο Vinceti υποστηρίζει πως η μύτη, το μέτωπο και – το διάσημο – χαμόγελο που αποτυπώνονται, εχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δημιουργίες του Da Vinci, έχοντας ως μοντέλο τον μαθητευόμενο του, που τον θαύμαζε με πολλούς τρόπους. Αναφέροντας τα πορτρέτα γνωστά ως «Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής» και «Αγία Άννα», καθώς και στον «Ενσαρκωμένο Άγγελο».  
     
    «Η Μόνα Λίζα είναι ανδρογυναίκα. Μίση γυναίκα, μισή άνδρας. Ο πίνακας βασίστηκε σε δύο μοντέλα. Το πρώτο ήταν η Lisa Gherardiniκαι το δεύτερο ήταν ο  Salaì, ο μαθητευόμενος του Da Vinci», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Silvano Vinceti, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον αξιόλογους και αξιόπιστους ερευνητές έργων τέχνης. Η θεωρία του Vinceti συνάντησε πολλές αντιδράσεις τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στο χώρο της τέχνης, καθώς, όπως υποστήριξαν, ο ερευνητής δεν παρουσίασε κανένα «χειροπιαστό» στοιχείο.
    Διαβάστε ακόμα:
    12985435_10201728064439635_8759988872149504223_n



    ΣΧΟΛΙΑ