• LIFE&STYLE

    Δείτε τα 11 φαγητά που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότεροι


    Το να γερνάμε είναι μια φυσιολογική διαδικασία της ζωής που κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει. Πάντως, υπάρχουν τρόποι να ξεγελάσουμε λίγο το χρόνο και ένας από αυτούς είναι τα φαγητά που επιλέγουμε να τρώμε. Δεν βγήκε τυχαία άλλωστε το ρητό “Είμαστε ό,τι τρώμε”.

    Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 11 φαγητά που μπορούν να μας βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στο χρόνο.

    Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι από τα πιο υγιεινά λίπη που μπορούμε να καταναλώσουμε. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να προλάβει πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τα ρίσκα ενός εμφράγματος, βοηθάει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου και μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του καρκίνου. Ακόμα, βοηθάει το δέρμα μας να δείχνει νεότερο. Τέλος, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει δυνατές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τον κίνδυνο της φθοράς που προκαλεί ο ήλιος.

    1-extra-virgin-olive-oil

    Πράσινο τσάι

    Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατέψουν τον οργανισμό μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Οι πολυφαινόλες καταπολεμούν το διαβήτη, την αντίσταση στην ινσουλίνη, τις φλεγμονές αλλά και τις καρδιακές παθήσεις. Επίσης, ενισχύουν το κολλαγόνο, μια πολύτιμη ουσία του δέρματός μας.

    2-green-tea

    Λιπαρά ψάρια

    Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός, αποτελούν πραγματικά αντιγηραντικές τροφές. Περιέχουν μεγάλες αλυσίδες Ω-3 λιπαρών, τα οποία βοηθούν αποτελεσματικά στις καρδιακές παθήσεις, τις φλεγμονές αλλά και στην ελκώδη κολίτιδα, μεταξύ άλλων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, προστατεύουν και το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο. Ειδικά ο σολωμός, περιέχει και ένα επιπλέον φυσικό χαρακτηριστικό στην πορτοκαλί του πλευρά, την ασταξανθίνη, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθάει στο να δείχνει το δέρμα μας νεότερο.

    3-fatty-fish

    Μαύρη σοκολάτα/κακάο

    Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας δεν συγκρίνονται με τίποτα. Είναι πιο ισχυρές και από τα acai berries, τα μύρτιλλα και τα μούρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών και την ελαστικότητα. Η σοκολάτα επίσης περιέχει φλαβονοειδή που προστατεύουν το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο, βελτιώνουν την ενυδάτωση του δέρματος, την πυκνότητα και την απαλότητα.

    4-dark-chocolatecocoa

    Λαχανικά

    Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικά συστατικά και πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο ενός καρδιακού εμφράγματος, βοηθούν στις περιπτώσεις καταρράκτη αλλά και στην καταπολέμηση του καρκίνου. Πολλά λαχανικά είναι υψηλά σε καροτενοειδή, όπως η βήτα-καροτίνη, που προστατεύουν ενάντια στην έκθεση στον ήλιο αλλά και τις ελεύθερες ρίζες. Άλλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

    5-vegetables

    Λιναρόσπορος

    Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες, που μειώνουν τη χοληστερόλη, τα σάκχαρα του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης, ενώ μειώνουν και το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου στο στήθος και στον προστάτη. Επίσης ο λιναρόσπορος βοηθάει και στην διατήρηση της ποιότητας του δέρματος.

    6-flaxseeds

    Ρόδι

    Το ρόδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι περισσότερα από του πράσινου τσαγιού. Το ρόδι μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη ζημιά που προκαλούν τα υψηλά επίπεδα σακχάρων στο αίμα και μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Επίσης μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση που υπάρχει ζημιά στην επιδερμίδα μας.

    7-pomegranates

    Αβοκάντο

    Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την υγεία μας. Προστατεύει το δέρμα μας από τη φθορά του ήλιου αλλά και το DNA που βρίσκεται μέσα στα κύτταρα του οργανισμού χάρη στη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη που περιέχει.

    8-avocados

    Ντομάτα

    Η ντομάτα είναι υψηλή σε λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές που μειώνει το ρίσκο του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και θωρακίζει από τον καρκίνο του προστάτη. Επίσης όταν η ντομάτα συνδυάζεται με καλά λιπαρά, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο λυκοπένιο. Έτσι προστατεύεται και το δέρμα μας από τη φθορά του ήλιου και μειώνονται και οι ρυτίδες.

    9-tomatoes

    Μπαχαρικά

    Τα μπαχαρικά κάνουν πολύ περισσότερα από το να δίνουν απλά γεύση στο φαγητό μας. Περιέχουν πολλά φυτικά συμπλέγματα που ενισχύουν τον οργανισμό μας. Η κανέλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθάει στην σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρατος των κυττάρων. Το τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλη, ένα σύμπλεγμα που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει στην πρόληψη των καφέ κηλίδων που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

    10-spices

    Ζωμός των οστών

    Μη σας τρομάζει το όνομα, πρόκειται για το ζωμό που φτιάχνεται από μαγειρεμένα κόκαλα κρέατος, κοτόπουλου και ψαριών. Ο ζωμός αυτός περιέχει μέταλλα και πολλά συμπλέγματα με ευεργετικές ιδιότητες, ένα εκ των οποίων και το κολλαγόνο, που συνδέεται με την καλή υγεία των μυών και των οστών. Όταν μαγειρευτεί το κολλαγόνο διαλύεται σε ζελατίνη, που είναι πλούσια σε αμινοξέα, όπως η γλυκίνη, προλίνη και η υδροξυπρολίνη. Ο οργανισμός μας απορροφάει αυτά τα αμινοξέα και παράγει νέο κολλαγόνο. Έτσι, βελτιώνεται και η ελαστικότητα του δέρματος, μειώνονται οι ρυτίδες και άλλα σημάδια του γήρατος.

    11-bone-broth

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/otan-ta-sholeia-mathainoyn-sta-paidia-39334-2/39334



    ΣΧΟΛΙΑ