• LIFE&STYLE

    Δείτε το νέο υδρογονοκίνητο “θηρίο” της Chevrolet

    • NewsRoom


    Η υπερβολή είναι το βασικό χαρακτηριστικό των pickup οχημάτων. Ελαστικά, προφυλακτήρες, προβολείς, όλα τεράστια. Τώρα η General Motors συνδυάζει όγκο, δύναμη οικονομία και οικολογία και παρουσιάζει το Chevrolet Colorado ZH2. Με 2 μέτρα ύψος και 2,15 μέτρα πλάτος, ζυγίζει τρεις τόνους, αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι κυψέλες καυσίμου που διαθέτει.

    Αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο, το ZH2 αντλεί τη δύναμή του από κυψέλες υδρογόνου, και αποτελεί ένα ηλεκτρικό, μηδενικών εκπομπών, όχημα.

    chevrolet_1

    Για τη δημιουργία του, η GM συνεργάστηκε με τον τομέα του αμερικάνικου στρατού για τα αυτοκίνητα (US Army’s Tank Automotive Research, Development, and Engineering Center-TARDEC) και ο στρατός αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές του οχήματος το 2017.

    chevrolet_3

    Στα πλεονεκτήματα των κυψελών συμπεριλαμβάνεται η αθόρυβη λειτουργία τους, ενώ η μεγάλη ροπή του δίνει τη δυνατότητα για μεγάλη επιτάχυνση.

    chevrolet_4

    Το ΖΗ2 διαθέτει κυψέλη 92kW που μέσα από την αντίδραση του υδρογόνου με οξυγόνο δημιουργεί ηλεκτρισμό και παράγει ως υποπροϊόν της κίνησης μόνο νερό.

    Ο ανεφοδιασμός των κυψελών γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές μπαταρίες που απαιτούν ώρες φόρτισης.

    chevrolet_6

    chevrolet_5

    chevrolet_7

    chevrolet_8

    chevrolet_9

    chevrolet_2

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/machi-ton-suv-audi-bmw-ke-mercedes-kontarochtipounte-sto-parisi/78621



    ΣΧΟΛΙΑ