• LIFE&STYLE

    Δείτε μέσα από 7 ξεχωριστές φωτογραφίες το “πριν” και το “μετά” του Λονδίνου (photos)

    • NewsRoom


    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το πως έμοιαζε το Λονδίνο στο παρελθόν. Την απάντηση σε αυτή την απορία την έδωσε ένας καινοτόμος διαδραστικός χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει διάσημα σημεία της Βρετανικής πρωτεύουσας που έχουν σημειώσει μεγάλες αλλαγές μέσα στο διάστημα 100 ετών.

    Η καινοτόμα εφαρμογή “The Historic London” που δημιουργήθηκε από την βρετανική εταιρεία “Expedia UK” δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της να εξερευνήσουν την ιστορία και να γνωρίσουν 14 διάσημες περιοχές του Λονδίνου, όπως το Whitehall, το Clapham, το Brixton και άλλα.

    Οι φωτογραφίες μεγάλων τουριστικών σημείων όπως του Covent Garden, του Piccadilly Circus, της Oxford Street αλλά και διάσημων τοπίων όπως του Westminster Abbey και του Harrods, προσφέρονται για τους επίδοξους και μη “περίεργους” τουρίστες για το πως έμοιαζαν τα διάσημα μέρη στο παρελθόν.

    Η αυξημένη κίνηση στην Oxford Circus του σήμερα φαίνεται ίδια με αυτή του 1904, παρόλα αυτά τα αμάξια στην Oxford Street του σήμερα δεν φαντάζουν από άλλο πλανήτη, συγκριτικά με εκείνα του παρελθόντος.

    Η περιοχή του Harrods σήμερα σφύζει από την ζωή χιλιάδων εμπορικών καταστημάτων, στην θέση της οποίας το 1904 υπήρχε απλώς ένας φούρνος.

    Το Hyde Park του Λονδίνου του 1920 δεν φαίνεται να έχει, όπως ήταν φυσικό την αίγλη που έχει σήμερα.

    Το πριν και το μετά του Covent Garden.

    Στο Fleet Street του Λονδίνου δεν μοιάζει και πολύ με το παρελθόν, καθώς όπως φαίνεται λείπει η γέφυρα που υπήρχε στην περιοχή το 1890.

    To Piccadilly Circus σήμερα παραμένει ένα εμπορικό κέντρο με μεγάλα διάσημα πολυκαταστήματα, όπως την αλυσίδα της Gap που πήρε την θέση διάφορων μικρών μαγαζιών του 1949.

    Τέλος στην παρακάτω φωτογραφία παρατηρούμε την τεράστια αλλαγή που έχει σημειωθεί στον διάσημο δρόμο του Cheapside από την χρόνια του 1909 μέχρι σήμερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ