• LIFE&STYLE

    Disney: Διχασμός και αντιδράσεις για την Αφροαμερικανή Άριελ

    αριελ

    Η νέα πριγκίπισσα Άριελ της Disney θα είναι Αφροαμερικανίδα


    Η 19χρονη Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B, Χάλι Μπέιλι είναι η νέα πριγκίπισσα Άριελ στη real life διασκευή της «Μικρής Γοργόνας», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Disney.

    Η Χάλι Μπέιλι είναι η συνδημιουργός του ντουέτου «Chloe x Halle», που έχει σχηματίσει με την αδελφή της. Μετά την ανακοίνωση του κολοσσού κινουμένων σχεδίων, η Μπέιλι έσπευσε να κάνει μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το όνειρό της έγινε πραγματικότητα». Μαζί με το μήνυμά της ανάρτησε ένα σκίτσο, που απεικονίζει την πριγκίπισσα Άριελ, που στο γνωστό παραμύθι της Disney έχει κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα, με σκούρο δέρμα και μαύρα μαλλιά.

    Η Μπέιλι, εκτός από τη μία εκ των δύο τραγουδιστριών του σχήματος Chloe x Halle αποτελεί ταυτόχρονα και την μικρή προστατευόμενη της παγκόσμιας σταρ του πενταγράμμου, Μπιγιόνσε. Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου από τους ιθύνοντες της εταιρείας έγινε μετά από μακρά έρευνα, όπως τόνισε ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από μια εκτεταμένη αναζήτηση, ήταν ξεκάθαρο ότι η Χάλι διαθέτει αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, ψυχής, νιότης, αθωότητας και ουσίας -μαζί με λαμπρή φωνή- για να υποδυθεί αυτόν τον θρυλικό ρόλο».

    Χαμός στο Twitter με την επιλογή της Μπέιλι

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Twitter, οι οποίοι έπεσαν σε έναν «πόλεμο» σχολίων, εκφράζοντας ποικίλες απόψεις για τη συγκεκριμένη απόφαση.

    Οι χρήστες του Twitter εμφανίστηκαν διχασμένοι, αναφορικά με το σενάριο αλλαγής στην εμφάνιση της ηρωίδας, που όλος ο κόσμος έχει αγαπήσει με μια συγκεκριμένη μορφή. Μάλιστα, σε άμεσο χρόνο, δημιουργήθηκε και ένα σχετικό hashtag, που αντιδρά στην επιλογή της Disney, το #notmyariel.

    «Δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά αν κάνουν live action ταινία, θα ήθελα να δω τον χαρακτήρα όπως είναι. Και μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δω την ταινία», ενώ άλλοι προχώρησαν σε ακραία σχόλια, γράφοντας «Ευχαριστούμε που καταστρέψατε την παιδική μας ηλικία» και «Απαίσιο».

    Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Τζέικομπ Τρεμπλέι, Ακουαφίνα και η Μελίσα Μακάρθι στον ρόλο της Ούρσουλα. Ο Μάρσαλ θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τους Τζον ΝτεΛούκα, Μαρκ Πλατ και Λιν Μάνουελ Μιράντα. Η ταινία θα περιλαμβάνει τραγούδια από την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1989, από τους Άλαν Μένκεν και Χάουαρντ Άσμαν, καθώς και νέα τραγούδια από τους Μένκεν και Μιράντα.

    Η παραγωγή της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

    Σημειώνεται ότι η ταινία «Μικρή Γοργόνα» θα είναι ο πρώτος μεγάλος ρόλος της Μπέιλι, η οποία έχει εμφανιστεί σε δεύτερο ρόλο στην τηλεοπτική κωμωδία Grown-ish.

    Υπενθυμίζεται ότι η Disney έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε παρόμοιες ενέργειες, προκαλώντας εξίσου έντονες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, πέρυσι, η εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων δέχθηκε έντονες επικρίσεις, όταν αποφάσισε να «ασπρίσει» την πριγκίπισσα Τιάνα στην ταινία «Wreck It Ralph 2» και χρειάστηκε να ξανακάνει αρκετές σκηνές από την αρχή, μόλις μερικούς μήνες πριν από την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων στις αίθουσες.

    Η Χάλι Μπέιλι δεν είναι ωστόσο η πρώτη Αφροαμερικανίδα που υποδύεται μια πριγκίπισσα της Disney με σάρκα και οστά.

    Το 1997, ήδη τα κινηματογραφικά στούντιο είχαν διαλέξει την τραγουδίστρια Μπράντι για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Σταχτοπούτας. Η Disney έχει προχωρήσει στις live action διασκευές πολλών κλασικών κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο, όπως «Ντάμπο», «Αλαντίν» και ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» που βγαίνει στις αίθουσες προσεχώς.



    ΣΧΟΛΙΑ