• LIFE&STYLE

    Dana International: Συγκινητική επιστροφή 21 χρόνια μετά την αξέχαστη νίκη

    dana interantional

    Dana International


    Ίσως μια από τις χαρακτηριστικότερες παρουσίες ολόκληρης της ιστορίας του διαγωνισμού έκανε την εμφάνισή της χθες, 21 χρόνια μετά τη νίκη της με το Ισραήλ, με μια παρουσία – επανάσταση για τα δεδομένα της εποχής, που άλλαξε για πάντα το πως ο κόσμος αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα.

    Ο λόγος για την Dana International, την transgender τραγουδίστρια από το Ισραήλ, που εκπροσώπησε τη χώρα της το 1998, στο διαγωνισμό στο Μπέρμιγχαμ με το τραγούδι «Diva» και κατέλαβε την πρώτη θέση, κατακτώντας τη νίκη για το Ισραήλ και στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για τη διαφορετικότητα στον πλανήτη.

    Η παρουσία της Dana International σε ένα διαγωνισμό διεθνούς βεληνεκούς και απήχησης ήταν καινοτόμος για την εποχή της, αλλά και ιδιαίτερα σημαντική καθώς μετά τη νίκη της, η τραγουδίστρια έγινε το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

    H στιγμή που η Dana International ανακηρύσσεται νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision το 1998 και ανεβαίνει στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι της:


    Χθες, 21 χρόνια μετά από εκείνη την ξεχωριστή στιγμή, η Dana International ανέβηκε και πάλι στη σκηνή της Eurovision, σε μια εμφάνιση – αφιέρωμα. Πέρα από μια προσωπικότητα που είχε προαναγγελθεί ότι θα εμφανιστεί και όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον, η Dana International αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία, για να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης. Για το λόγο αυτό, δεν ερμήνευσε το τραγούδι που την ανέδειξε στο διαγωνισμό, το «Diva», αλλά αντίθετα επέλεξε να ερμηνεύσει το «Just the way you are» του Bruno Mars.

    Μάλιστα, για την εμφάνισή της, η διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού φύλαξε μια ξεχωριστή ιδέα. Καθώς η διάσημη τραγουδίστρια ερμήνευε το κομμάτι, στην γιγαντοοθόνη που βρισκόταν πίσω της σχηματίστηκε μια καρδιά, ίδια με το σύμβολο του διαγωνισμού της Eurovision, όπου μέσα σε αυτή απεικονίζονταν σε ζωντανή αναμετάδοση, άνθρωποι από το κοινό, να φιλιούνται. Τα ζευγάρια που απεικονίστηκαν δεν είχαν κανένα φυλετικό, ηλικιακό, σεξουαλικό ή άλλο κριτήριο, αλλά παρουσιάστηκαν διαφορετικοί άνθρωποι, με μοναδικό κριτήριο την αγάπη. «Όπως ακριβώς είσαι» ήταν το δυνατό μήνυμα της τραγουδίστριας, που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για τη χθεσινή της εμφάνιση.

    Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές της Eurovision ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις για φέτος, καθώς στη σκηνή θα εμφανιστούν αγαπημένοι καλλιτέχνες των διαγωνισμών του παρελθόντος, όπως η Ελένη Φουρέιρα, ενώ έντονα φημολογείται η παρουσία της Madonna στη βραδιά του τελικού του Σαββάτου.

    Δείτε εδώ την εμφάνιση της Dana International στον φετινό, πρώτο ημιτελικό της Eurovision:



    ΣΧΟΛΙΑ