• LIFE&STYLE

    Η Daily Telegraph διαφημίζει τις ομορφιές της Ελλάδας-Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες

    • NewsRoom


    Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου η αγγλική Daily Telegraph αναλαμβάνει ρόλο διαφημιστή των  ελληνικών παραλίων, παρουσιάζοντας τις 17 καλύτερες, στην ειδική ενότητα  «Ταξιδιωτικοί Προορισμοί»:

    Mύρτος, Κεφαλονιά

    416x259xgre11-300x187.jpg.pagespeed.ic.GuFwS4gpIU

    Εἰναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες στην Ελλάδα – χάρη, στην ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι (αυτό είναι το μέρος όπου οι Ιταλοί στρατιώτες γλεντούν μετά την έκρηξη του ορυχείου).  Άλλες συστάσεις για το νησί της Κεφαλονιάς είναι η παραλία Xi Beach, στη νότια ακτή, η οποία προσφέρει θαλάσσια σπορ και δυο όμορφες ταβέρνες. Επίσης, αναφέρεται η άγρια παραλία Πετανοί, στη δυτική ακτή, η οποία συναγωνίζεται τον Μύρτο για την καταπληκτική της θέση.

    Καράβι, Ζάκυνθος

    navagio1_4

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Πιθανώς η πιο φωτογραφημένη παραλία στην Ελλάδα, το Ναυάγιο Bay, όπως είναι επίσης γνωστό, είναι μια καρτ ποστάλ, έχει λευκή άμμο και βότσαλα. Στην παραλία αυτή μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα, όπου θα δείτε το κουφάρι του πλοίου, το οποίο βρίσκεται εκεί, εδώ και 30 χρόνια.

    Βάι, Κρήτη

    vai

    Είναι γνωστό και ως Φοινικόδασος, αυτή η πανέμορφη παραλία καλύπτεται από χρυσή άμμο και διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος της Ευρώπης – περίπου 500 πυκνά συγκεντρωμένα δέντρα – που υπάρχουν εκεί για περισσότερο από 3.000 χρόνια, δημιουργώντας μία όαση.

    Χαλικούνας, Κέρκυρα

    956343707443cdcf370f8166c0448734

    “Ουσιαστικά ένα κομμάτι στεριάς διαιρεί την ανοιχτή θάλασσα. Η Χαλικούνα είναι ένα από τις πιο άγριες, και πιο παρθένες παραλίες της Κέρκυρας, και εκτείνεται τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά”, λέει ο Marc Dubin. Άλλες συστάσεις του για την Κέρκυρα περιλαμβάνουν της παραλία Λόγγας  («η παραλία με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα”), tη Μυρτιώτισσα (περιγράφεται από τον Lawrence Durrell ως “ίσως η ομορφότερη παραλία στον κόσμο”) και η παραλία Γάρδενος, η οποία διαθέτει πεντακάθραρη άμμο και ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    6

    Μια ακόμη πολυφωτογραφημένη παραλία της χώρας είναι το Σαρακήνικο, Tα ημαιστειακά πετρώματα που διαθέτει εξαιτίας της θάλασσας έχουν πάρει εξωπραγματικά σχήματα.  Η Μήλος βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι προσβάσιμη με αεροπλάνο ή πλοίο από την Αθήνα.

    Εγκρεμνοί, Λευκάδα

    4278421

    Η παραλία αυτή βρίσκεται στη δυτική ακτή της Λευκάδας – ένα νησί του Ιονίου που δελεάζει  τους οπαδούς των θαλάσσιων σπορ κάθε χρόνο. Η παραλία Εγκρεμνοί, βρίσκεται νότια της Αθάνι, και είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη. Είναι μεγάλη, αμμώδης, και περιτριγυρίζεται από καθαρά λευκά βράχια ενώ δεν έχει ποτέ πολύ κόσμο, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν αρκετά για να φτάσουν. Η βοτσαλωτή παραλία του Πόρτο Κατσίκι, λίγο νοτιότερα και είναι εξίσου εκπληκτική. Τα Πευκούλια (αμμώδη) και το Κάθισμα (βότσαλα), στη βορειοδυτική ακτή, είναι επίσης άριστες επιλογές για οικογένειες.

    Ψιλή Άμμος, Πάτμος

    filename_img

    Ψιλή άμμος σημαίνει ακριβώς αυτό και 200 μέτρα από την παραλία βρίσκονται μερικά αρμυρίκια για σκιά. Στην παραλία αυτή μπορείτε να φτάσετε μόνο με βάρκα-ταξί από τη Σκάλα. Το νότιο τμήμα του όρμου έχει παραδοσιακά γυμνιστές.  Στο βόρειο άκρο του βρίσκεται μία ταβέρνα, που λειτουργεί από το τέλος Μαίου μέχρι τον Σεπτέμβριο και προσφέρει κατσικίσιο κρέας.

    Χόβολος, Σκόπελος

    hovolo-beach-skopelos

    Οι περισσότερες παραλίες της Σκοπέλου είναι σε μεγάλο βαθμό με βότσαλα έτσι και ο Χόβολος είναι γραφική και ήσυχη, ενώ περιτριγυρίζεται και από βραχώδεις καταπράσινους λόφους. Αν όμως θέλετε πραγματική μοναξιά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανοκίνητο σκάφος από το Πάνορμο, και να βρείτε όμορφα σημεία σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον Χόβολο όπως είναι η Φτελιά και το Νεράκι, που είναι απρόσιτες για τα αυτοκίνητα.

    Άγιος Παύλος, Ρόδος

    St-Paul’s-Bay-Rhodes

    Μια από τις πιο γνωστές παραλίες στην Ελλάδα είναι ο Άγιος Παύλος στη Λίνδο της Ρόδου. Κατά της διάρκεια του καλοκαιριού έχει πάρα πολλούς επισκέπτες.

    Ελαφονήσι, Κρήτη

    elafonisi
    Πηγή φωτογραφίας: https://www.touristmaker.com/greece/crete/

    “Θα την έχετε δει σε αφίσες ή φυλλάδια πολύ πριν την επισκεφτείτε, έτσι δεν δυσκολεύεστε καθόλου να την αναγνωρίσετε”, γράφει ο Mark Dubin.  “Μια χαμηλή νησίδα που ενώνει το πιο νοτιοδυτικό σημείο της κρητικής ηπειρωτικής χώρας. Πρόκειται για μία ριχή λιμνοθάλασσα με τροπικά- τιρκουάζ νερά ενώ η άμμος έχει ένα απαλό ροζ-λευκό χρώμα. Σε αυτή την παραλία μην περιμένετε να είστε μόνοι, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες παραλίες της Κρήτης”.

    Tης Γριάς το Πήδημα, Άνδρος

    20140830183458grias_pidima6

    Οι περισσότερες παραλίες της Άνδρου είναι τραχιές, ορεινές και χωρίς πολύ κόσμου. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακό είναι της Γριάς το Πήδημα.

    Βοιδοκοιλιά, Μεσσηνία

    voidokilia_beach

    Αυτή η παραλία σε σχήμα πέταλου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο Costa Navarino. Πάνω απ ‘αυτή  βρίσκονται τα ερείπια ενός Φράγκικου κάστρου, του δέκατου τρίτου αιώνα, ενώ θεωρείται από πολλούς ως η “Αμμώδης Πύλος” όπως αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου.

    Καμάρι, Σαντορίνης

    Black_beach_in_Kamari_Santorini

    Αν σας αρέσουν οι χρυσές παραλίες, η Σαντορίνη μπορεί να μην είναι για σας. Σχεδόν όλες οι παραλίες διαθέτουν σκούρα γκρι ηφαιστειακή άμμο. «Το Καμάρι είναι η πιο περιποιημένα παραλία», λέει ο Marc Dubin.  “Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και οι Μπαξέδες, η μόνη πραγματική παραλία κοντά στην Οία, και ο γραφικός όρμος Κόκκινη Άμμος, κοντά στην αρχαία μινωική τοποθεσία στο Ακρωτήρι, με κοκκινωπή-μωβ άμμο, αλλά πολύ κόσμο.

    Πορί, Κουφονήσι

    pori-beach-koufonisia-hotel-greece-3

    “Οι αμμώδεις παραλίες που βρίσκονται στο χείλος της νότιας ακτής στο Άνω Κουφονήσι δίνουν στη γαλάζια θάλασσα  μια απόχρωση που συναντάς μόνο σε παλέτες καλλιτεχνών και φαινομενικά είναι αδύνατον να υπάρχουν στην πραγματικότητα”, γράφει η Jane Foster. “Κρυμμένο ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, τη Νάξο και την Αμοργό, τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο μικρά νησάκια, το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι, τα οποία χωρίζονται από ένα θαλάσσιο κανάλι 200 μέτρων. Ενώ το Κάτω Κουφονήσι παραμένει ακατοίκητο, το Άνω Κουφονήσι, με τα ασβεστωμένα κυκλαδίτικα σπίτια του, έχει μια πολύβουη μικρή κοινότητα. Οι ντόπιοι ζουν κυρίως από την αλιεία – ενώ υπάρχει ο ισχυρισμός ότι τα σκάφη είναι περισσότερα από τους κατοίκους- δεν υπάρχουν κανονικοί δρόμοι και σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα, έτσι ώστε ο καθένας είτε περπατά ή έχει μηχανάκι.

    Ορκός, Κέα

    orkos-kea

    Η Κέα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Οι παραλίες της είναι όλες ήσυχες. “Αντί να κατασκευάσουν νέους δρόμους σε απομακρυσμένες παραλίες, οι ντόπιοι έχουν σηματοδοτήσει μονοπάτια για πεζοπόρους,” εξηγεί ο Αδάμ.

    Παραλία Καραβοστάσι-Θεσπρωτία

    DCIM108GOPRO

     

     

     

    Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ήπειρο και εξακολουθεί να είναι άγνωστη σε πολλούς τουρίστες. Η παραλία Καραβοστάσι, εκτείνεται 15 μίλια βορειοδυτικά της μικρής πόλης της Πάργας.

    Λαλάρια, Σκιάθος

    46

    Η μικρή Σκιάθος είναι ευλογημένη με τις παραλίες – αλλά θα πρέπει να ζήσετε λίγο την περιπέτεια αν έχετε διάθεση να φτάσετε στα Λαλάρια.

    Η παραλία αυτή βρίσκεται στην βόρεια ακτή του νησιού, και έχει  ένα βράχο καμάρα. Για να φτάσετε εκεί χρειάζεστε μία βάρκα ή ένα ζευγάρι μπότες πεζοπορίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/nicole-kidman-stin-nea-tenia-tou-lanthimou-killing-sacred-deer/53937



    ΣΧΟΛΙΑ