• LIFE&STYLE

    “Χαρίζονται” 4 τρισ. δολάρια σε ζάμπλουτους κληρονόμους

    • NewsRoom
    χρυσός


    Οι χρυσοί κληρονόμοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολλοί, είναι ζάμπλουτοι και μέχρι το 2026, μέσα στην επόμενη δεκαετία δηλαδή, αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο βαθύπλουτοι. Σύμφωνα έρευνα της εταιρείας για τον παγκόσμιο πλούτο, Wealth-X , η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία ασφαλιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών NFP, “Preparing for Tomorrow: A Report on Family Wealth Transfers,”  το ποσό της καθαρής αξίας που θα μεταφερθεί μέχρι το 2026 στους κληρονόμους της επόμενης γενιάς υπολογίζεται στα 3,9 τρισ. δολάρια.

    Αν και το ποσό ακούγεται αστρονομικό, παρατηρείται μία πτώση της τάξης του 5% αναφορικά με τα νούμερα της έκθεσης του 2014, όπου το ποσό είχε υπολογιστεί στα 4,1 τρισ δολάρια. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι η μαζική μεταφορά πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ της νεότερης γενιάς των απίστευτα πλουσίων έχει ήδη ξεκινήσει.

    Η μεγαλύτερη ωστόσο, ανησυχία των ζάμπλουτων του κόσμου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Knight Frank, ήταν το ζήτημα της “διαδοχής και των κληρονομικών”. Πιο συγκεκριμένα το αστρονομικό ποσό των 3.9 τρις δολ., που θα μεταφερθεί, είναι ισάξιο του 13% όλων των κεφαλαίων της περιουσίας των υπερπλουσίων κληρονόμων. Το ποσό αυτό αρκεί για να αγοράσει κανείς τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, δηλαδή τις Apple, Google τη μητρικής της Alphabet, τη Microsoft, την ExxonMobil, τη Berkshire Hathaway, την Amazon, το Facebook, τη Johnson & Johnson, τη General Electric και την China Mobile.

    Σύμφωνα με την ίδια αναφορά το 2020, προβλέπεται ότι ο πλούτος των ζάμπλουτων θα αυξηθεί κατά 54%, αγγίζοντας το ποσό των 46 τρισ.δολάρια. Σημειώνεται δε, ότι ποσοστό της τάξης του 64% από αυτούς τους βαθύπλουτους είναι αυτοδημιούργητοι ενώ το 19% είχαν κληρονομήσει κάποια περιουσία, την οποία και αύξησαν σημαντικά με τις δικές τους ενέργειες.

    Μόλις τον περασμένο χρόνο, η αξία σε ατομικό επίπεδο των πλουσίων- δηλαδή εκείνων των οποίων η προσωπική περιουσία υπολογιζόταν σε 30 εκατ. δολάρια και πλέον- οι οποίοι ήταν 80 ετών και άνω ήταν περίπου επτά φορές πιο πλούσιοι από εκείνους που ήταν 30 ετών και κάτω. Με απλά λόγια, παρά τις νέες γενιές των πλουσίων της Silicon Valley και των δισεκατομμυριούχων τύπου Mark Zuckerberg, υπάρχουν ακόμη πολλοί ηλικιωμένοι με τεράστια περιουσία. Η έρευνα αναφέρει μάλιστα ότι αυτοί υπολογίζονται σε 14.000, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν την κληρονομιά τους στην επόμενη γενιά μέσα στα 10 επόμενα χρόνια.

    Οι 14.000 συγκεκριμένοι ζάμπλουτοι ηλικιωμένοι μάλιστα είναι πολλοί περισσότεροι από τους πλούσιους, ανεξαρτήτου ηλικίας που υπάρχουν στην Κίνα (12.050) ή στο Ηνωμένο Βασίλειο (10.650).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/thelete-na-figete-sto-exoteriko-gia-doulia-dite-tis-19-polis-pou-tha-vgalete-ta-pio-polla-lefta/73814



    ΣΧΟΛΙΑ