• LIFE&STYLE

    Bulgari: Τα θαύματα του Κήπου της Εδέμ με διαμάντια και σμαράγδια

    • NewsRoom

    Η απλούστερη εκδοχή του Κήπου της Εδέμ


    Πόσες όψεις μπορεί να έχει ο Παράδεισος; Ο καθένας μπορεί να τον φαντάζεται όπως επιθυμεί, ο οίκος Bulgari όμως τον είδε γεμάτο με υπέροχα λουλούδια και πολύχρωμες πεταλούδες, στολισμένα φυσικά με όλους τους πολύτιμους λίθους της γης. Η πιο πρόσφατη συλλογή κοσμημάτων του με τίτλο «Εδέμ, Ο Κήπος των θαυμάτων»  προσφέρει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδείσου, συμπεριλαμβανομένου ενός μάλλον κυριολεκτικού φόρου τιμής στον θεϊκό κήπο. Η φαντασία ελεύθερη να …οργιάσει, οι τεχνίτες μοναδικοί στη σύνθεση και την κατασκευή και η πολυτέλεια να απογειώνεται.

    Τα ρολόγια της σειράς έτσι, είναι αριστουργηματικές, γλυπτικές συνθέσεις κοσμημάτων φυτών με προσθήκη πεταλούδων, που ξεπερνούν τα όρια του τυπικού σχήματος και γιορτάζουν τις τυχαίες και θαυμαστές πτυχές της φύσης. Και το σίγουρο είναι, ότι θα ήταν εντυπωσιακά ως βραχιόλια και μανσέτες, ακόμη και χωρίς τα κορυφαία ελβετικά ρολόγια.

    Το ρολόι του Κήπου της Εδέμ ως βραχιόλι με μανσέτα –καρφίτσα

    Οι τεχνίτες του Bulgari χρειάστηκαν 4.400 ώρες για να δημιουργήσουν το συναρπαστικό ρολόι Giardino Dell’Eden tourbillon. Και δικαιολογημένα, αφού αποτελείται από 6.500 πέτρες, ένα μείγμα από καμποσόν τουρμαλίνες Παραΐμπα (περιοχή της Βραζιλίας με τις τελειότερες του είδους), σμαράγδια, γρανάτες, ροζ τουρμαλίνες, οπάλια, ρουμπίνια, πολύχρωμα ζαφείρια και διαμάντια! Κι αν η τυχερή κάτοχός του θέλει να κάνει μια λιγότερο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορεί να αποσπάσει μέρος του και να το φορέσει ως καρφίτσα!

    Το ρολόι και η μανσέτα-καρφίτσα του Κήπου της Εδέμ

    Η αρχαία ρωμαϊκή παράδοση

    Ο ιταλικός οίκος πολυτελείας έχει κατακτήσει όμως την τέχνη να πλάθει σε κοσμήματα και το ζωικό βασίλειο. Ιδιαίτερα γνωστός είναι μάλιστα για το μοτίβο του, εμπνευσμένο από φίδια, που γλιστρούν σε περιδέραια, βραχιόλια, ρολόγια και δαχτυλίδια. Το φίδι είναι άλλωστε ισχυρό σύμβολο στην ιταλική παράδοση, προερχόμενη από την αρχαία ρωμαϊκή μυθολογία και ασφαλώς από την ελληνική πρωτίστως, συμβολίζοντας τη γονιμότητα, την αναγέννηση και την προστασία.

    Το ρολόι με έμπνευση από την ρωμαϊκή παράδοση και το φίδι

    Κάθε μοναδικό στο είδος του κομμάτι της συλλογής, που περιλαμβάνει 140 κοσμήματα αγγίζει ένα θαύμα του φυσιτικού κόσμου. Έτσι το περιδέραιο Flowers of Eden συνδυάζει τουρμαλίνες, διαμάντια, καρνεόλες, αμέθυστους και σμαράγδια και το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό μπουκέτο χρωμάτων και μια σειρά από πολύτιμους λίθους, που λάμπουν εκθαμβωτικά.   Ένα ακόμη περιδέραιο εξάλλου είναι εμπνευσμένο από την ιταλική φτέρη.

    Τι περιδέραιο με το σμαράγδι 35,53 καρατίων φορεμένο από την διάσημη ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ

    Τέλος ο Bulgari βγαίνοντας εντελώς από τον κήπο μεταφέρεται στο Παρίσι, όπου οι συλλογές του παραδοσιακά κάνουν το ντεμπούτο τους στην ναυαρχίδα της Place Vendôme. Το Tribute to Paris έτσι, είναι η εκπληκτική ωδή στην πόλη με την οποία συνδέεται με ιδιαίτερο δεσμό.

    Οι τεχνίτες του οίκου χρειάστηκαν 2.000 ώρες για να κατασκευάσουν το περίπλοκο περιδέραιο, που αποτελεί αναφορά στο Παρίσι και το σύμβολό του, τον Πύργο του Άιφελ.

    Η καρδιά του κοσμήματος είναι ένα τεράστιο κολομβιανό σμαράγδι 35,53 καρατίων, κομμένο σε σαμποσόν, που περιβάλλεται από χειροποίητα ένθετα τμήματα από σμαράγδια και διαμάντια, τα οποία απηχούν το μορφή του Πύργου. Ένας εκπληκτικός αλλά διακριτικός φόρος τιμής στην πόλη.

    Διαβάστε επίσης

    Life: Η κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου αγόρασε έπαυλη 3,3 εκατ. δολαρίων στο Χόλιγουντ



    ΣΧΟΛΙΑ