• LIFE&STYLE

    Bασίλισσα Ελισάβετ: Πώς περνά απομονωμένη στο κάστρο Γουίνδσορ – Τι της λείπει πιο πολύ

    • NewsRoom
    βασίλισσα ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Τι της λείπει και πώς περνά το χρόνο της η βασίλισσα κατά τη διάρκεια της απομόνωσης

    Σε απομόνωση στα ιδιωτικά της διαμερίσματα στο κάστρο του Γουίνσδορ εξακολουθεί να βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

    Όπως έγινε γνωστό, μοναδική συντροφιά της κατά τις ημέρες αυτές της απομόνωσης αποτελούν τα 12 άτομα προσωπικό που έχει για να την βοηθούν.

    Ειδικότερα, η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται σε απομόνωση με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός της προτιμά να περνά τον χρόνο του στο κτήμα τους στο Σάντριγχαμ. Κάτι όμως που λείπει πολύ στην βασίλισσα Ελισάβετ είναι και τα αγαπημένα της άλογα, που βρίσκονται στους στάβλους και με τα οποία δεν μπορεί πλέον να κάνει ιππασία, αναφέρουν οι Times.

    Επίσης, κανείς εκτός από μιας πολύ μικρής ομάδας προσωπικού δεν έχει πρόσβαση στο Upper Ward, το κτίριο που στεγάζει τα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Η μονάρχης της Βρετανίας, πλέον, περνά τον άπλετο ελεύθερο χρόνο της παρακολουθώντας τις ειδήσεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού, τόσο στην χώρα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Σύμφωνα με άτομο του εσωτερικού της κύκλου, η βασίλισσα Ελισάβετ περνά τον χρόνο της στο γραφείο της, διαβάζοντας εφημερίδες, επικοινωνώντας με την υπόλοιπη οικογένειά της μέσα βιντεοκλήσεων στο messenger και είναι άπληστος θεατής τηλεοπτικών ειδήσεων.

    Ένα άλλο χόμπι που την διασκεδάζει είναι οι παπαγάλοι της, που από δύο που της έκαναν δώρο την δεκαετία του 1930, έχει αυξηθεί πλέον σε πάνω από 100.

    Ο Γκράχαμ Στόουν, ο κηπουρός της, αποκάλυψε πως η βασίλισσα Ελισάβετ γοητεύτηκε από αυτά τα πουλιά και μάλιστα, μία φορά, έσωσε την ζωή ενός.

    «Ξέρω ότι της αρέσει να τα βλέπει όταν είναι στο κάστρο Γουίνδσορ», είπε. «Στην πραγματικότητα, μάλιστα, έσωσε μία φορά ένα πουλί». Όπως είπε, είχε πιαστεί το πόδι του στο συρματόσχοινο και, όταν το είδε η βασίλισσα Ελισάβετ, ειδοποίησε αμέσως τον κηπουρό, που κάλεσε έναν κτηνίατρο για να το σώσει.

    Όσο για το κάστρο Γουίνδσορ, παρά το γεγονός ότι φιλοξενούσε 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των Στρατιωτικών Ιπποτών του Γουίνδσορ – συνταξιούχοι στρατιωτικοί που έλαβαν με την σύνταξή τους και ένα διαμέρισμα στο κάστρο – η βασίλισσα παραμένει σε απόσταση από όλους. Περνά το lockdown παρέα με τον σύζυγό της, ώστε να λάβουν και οι δύο την καλύτερη δυνατή φροντίδα, σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα υγείας.

    Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στους Times, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου τα πηγαίνουν πολύ καλά και απολαμβάνουν ο ένας την συντροφιά του άλλου. Ωστόσο, κάτι που της λείπει πολύ είναι οι βόλτες με τα αγαπημένα της άλογα.



    ΣΧΟΛΙΑ