• Portraits.gr

    Baltic Aquascaphe Diver, ένα ρολόι που αξίζει τα λεφτά του


    Το ρολόι που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι το Baltic Aquascaphe Diver, το πρώτο ρολόι καταδύσεων της Baltic, το οποίο ακολουθεί τον πολύ επιτυχημένο χρονογράφο της εταιρείας Bicopmax Chronograph. Με το ιδανικό του μέγεθος, τον όμορφο σχεδιασμό του με ρετρό παραπομπές και την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή στην οποία προσφέρεται, είναι ένα ρολόι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

    Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 39 χιλιοστών από ατσάλι, ενώ το καντράν είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστο, χωρίς περιττές πληροφορίες. Δε δείχνει την ημερομηνία, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό έως τα 200 μέτρα, και τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι άνθρωποι της Baltic γνωρίζουν πολύ καλά τι επιθυμούν οι λάτρεις των καταδυτικών ρολογιών.

    Προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει ένα σχετικά φθηνό και λεπτό ρολόι, η Baltic επέλεξε την απλή και αξιόπιστη καλίμπρα 9039 της Miyota, με πάχος μόλις 3,9 χιλιοστών, που παρέχει τόσο αυτόματο όσο και χειροποίητο κούρδισμα, ενώ έχει απόθεμα ενέργειας άνω των 42 ωρών.Η Baltic δίνει την επιλογή για ελαστικό λουρί ή ατσάλινο μπρασελέ, με το μπρασελέ να είναι κατά 70 ευρώ περίπου ακριβότερο – όμως πραγματικά αξίζει, καθώς αναδεικνύει το ρολόι με μοναδικό τρόπο, ενώ είναι άνετο και εύχρηστο. Η αίσθηση που δίνει μοιάζει με αυτήν των παλιών ρολογιών κατάδυσης που ήταν της μόδας τη δεκαετία του ’60.

    Το Aquascaphe έρχεται με διετή εγγύηση και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία τώρα στα 482 ευρώ περίπου (χωρίς ΦΠΑ) για την έκδοση με το λουρί, και στα 549 ευρώ για το μπρασελέ. Όσοι το προπαραγγείλουν, θα το παραλάβουν μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Όταν κυκλοφορήσει επίσημα, αναμένεται να στοιχίζει περίπου 100 ευρώ παραπάνω.

    Ευκολοφόρετο, στυλάτο, προσεγμένο και με πολύ καλή τιμή, το Aquascaphe είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για κάθε λάτρη των ρολογιών και επιδεικνύει το πνεύμα της Baltic, που δείχνει να εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου.



    ΣΧΟΛΙΑ