• LIFE&STYLE

    Ta Zara απέλυσαν υπαλλήλους, επειδή έδιωξαν μουσουλμάνα με μαντίλα (Video)

    • NewsRoom


    Τα πασίγνωστα καταστήματα λιανικής πώλησης του Ομίλου Zara έχουν βρεθεί στη μέση μιας διαμάχης επειδή ένας φύλακας ασφαλείας απαγόρευσε σε μια γυναίκα με μαντίλα, την είσοδο σε ένα από τα καταστήματά του στη Γαλλία.

    Ένα βίντεο από το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα στο Plaisir, ένα προάστιο δυτικά του Παρισιού, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα social media, προκαλώντας την οργή και δηλώσεις για μποϊκοτάζ. Η ημερομηνία από το βίντεο δεν είναι σαφής, αλλά αναρτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, την επόμενη μέρα των συγκλονιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, που άφησε τουλάχιστον 129 νεκρούς. Σε απάντηση, ο όμιλος Zara επιβεβαίωσε στο Πρακτορείο France-Presse ότι απέλυσε τον διευθυντή του καταστήματος και τον φύλακα που εμπλέκονταν στο περιστατικό.

    Στο βίντεο, ο φύλακας ασφαλείας -σύμφωνα με πληροφορίες- λέει στη γυναίκα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει με το κεφάλι του καλυμμένο. «Αν τα πράγματα αλλάξουν, θα αλλάξουν κι αυτοί, αλλά δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες» λέει.

    Μια γαλλική νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2010 απαγορεύει την κάλυψη ολόκληρου το προσώπου όταν βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο, αλλά ο νόμος δεν ισχύει για την μαντίλα, η οποία καλύπτει μόνο τα μαλλιά.

    “Αυτή η νοοτροπία είναι ανήκουστη στα καταστήματα Zara και δεν έχουν δοθεί ποτέ οδηγίες στους εργαζομένους τους να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο,” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των καταστημάτων Zara στη Γαλλία, Jean-Jacques Salaun. Επίσης ζήτησε συγγνώμη από τον αγοραστή, καθώς και ο Όμιλος Zara από τους καταναλωτές του στο Facebook.]



    ΣΧΟΛΙΑ