ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου, οι σκέψη όλων μας αυτομάτως πηγαίνει στους ανθρώπους που, παρά τα προβλήματα τους, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδειχθούν σε ένα κόσμο που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν τους κινητικά ανάπηρους “κολλημένα μυαλά”
Ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, που η φύση τους στέρησε κάποια βασικά χαρίσματα. Είναι πολλοί και είναι δίπλα μας καθημερινά, δίνοντας το δικό τους αγώνα και για αυτό είναι άξιοι θαυμασμού.
Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους και λιγότερο πολίτες. Τα άτομα με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι πλήρως ενταγμένα σε αυτή.
Δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, όχι μόνο με τα προβλήματα που τους δημιουργεί η όποια αναπηρία τους αλλά και με μια κοινωνία καθόλου φιλική προς αυτούς.
Είναι γεγονός πως πολλοί διάσημοι άνθρωποι που διέπρεψαν στις τέχνες, στα γράμματα και στις επιστήμες ήταν άτομα με αναπηρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παρακάτω προσωπικότητες :
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Μαριέττα Γιαννάκου
Μαρίκα Μητσοτάκη
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
Στέλιος Κιμπαρόπουλος
Stephen Hawking
Boban Janković
Oscar Pistorius
Frida Kahlo
Wolfgang Schäuble
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα είναι ο νέος Τειρεσίας – Το σχέδιο Ξηρουχάκη μετά το deal με την Equifax
- Χ. Χατζηχριστοδούλου (ΕΟΔΥ): Τα έργα του ΤΑΑ, οι εποχικές ιώσεις, τα fake news και οι στόχοι του 2026
- Βασίλης Σπηλιωτόπουλος: Τα πράγματα κρέμονταν από μια κλωστή
- Chanel La Pausa: H βίλα της Coco που φιλοξένησε τον Dalí και τον Churchill ανοίγει και πάλι τις πόρτες της









