• LIFE&STYLE

    Λάκη Λαζόπουλε δες ποιά είναι τα … κολλημένα μυαλά με κινητικά προβλήματα

    • NewsRoom


    Με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου, οι σκέψη όλων μας αυτομάτως πηγαίνει στους ανθρώπους που, παρά τα προβλήματα τους, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδειχθούν σε ένα κόσμο που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν τους κινητικά ανάπηρους “κολλημένα μυαλά”

    Ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, που η φύση τους στέρησε κάποια βασικά χαρίσματα. Είναι πολλοί και είναι δίπλα μας καθημερινά, δίνοντας το δικό τους αγώνα και για αυτό είναι άξιοι θαυμασμού.

    Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους και λιγότερο πολίτες. Τα άτομα με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι πλήρως ενταγμένα σε αυτή.

    Δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, όχι μόνο με τα προβλήματα που τους δημιουργεί η όποια αναπηρία τους αλλά και με μια κοινωνία καθόλου φιλική προς αυτούς.

    Είναι γεγονός πως πολλοί διάσημοι άνθρωποι που διέπρεψαν στις τέχνες, στα γράμματα και στις επιστήμες ήταν άτομα με αναπηρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παρακάτω προσωπικότητες :

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

    AGGELOPOULOS_462_355

    Μαριέττα Γιαννάκου

    giannakou

    Μαρίκα Μητσοτάκη

    assets_LARGE_t_420_54058924

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

    a289f2c299305ffeefecf489f6ce5d70

    Στέλιος Κιμπαρόπουλος

    kibaropoulos

    Stephen Hawking

    ImageHandler

    Boban Janković

    giankovits

    Oscar Pistorius

    oscar_pistorius_gold

    Frida Kahlo

    1939_photo_nickolas_muray

    Wolfgang Schäuble

    wolfgang_schaeuble_03



    ΣΧΟΛΙΑ