• LIFE&STYLE

    Αποκάλεσαν… μάγο ένα μικρό αγόρι από την Νιγηρία και το άφησαν να πεθάνει (σκληρές εικόνες)

    • NewsRoom


    Φαίνεται πως το… κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Σοκ προκάλεσε στα ξένα μέσα η φωτογραφία που δείχνει εθελόντρια από την Δανία να σώζει από την ασιτία ένα εγκαταλελειμμένο μικρό αγόρι από την Νιγηρία, καθώς η κοινότητα του τον θεωρούσε μάγο. Το παιδί βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, γυμνό, αποστεωμένο και γεμάτο σκουλήκια.

     Η γενναία εθελόντρια του έδωσε αρχικά νερό και το μετέφερε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο. “Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Νιγηρία” αποκαλύπτει η εθελόντρια Anja Ringgren Loven, καθώς αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη αρκετές τέτοιες υποθέσεις με αντίστοιχα “παιδιά-μάγους”. Πιο συγκεκριμένα, όταν ένα παιδί αποκαλείται ¨μάγος¨ σε μια κοινότητα, είτε βασανίζεται είτε σκοτώνεται. Ακόμη και οι γονείς κινδυνεύουν, εάν δεν εγκαταλείψουν το παιδί που έχει κατηγορηθεί.

    Η οργάνωση της Anjia προσπαθεί να πολεμήσει την δεισιδαιμονική τακτική αυτή που συνεχίζει να υπάρχει σε πολλές αναλφάβητες τοπικές κοινότητες. Ακόμη τόνισε πως ο λόγος που συνεχίζει την προσπάθεια της είναι οι σκληρές εικόνες που βλέπει καθημερινά. Η Anjia προσπάθησε να περάσει ένα μήνυμα με την φωτογραφία αυτή και να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Θέλησε, μάλιστα, να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την κατάσταση της υγείας του μικρού, που φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά, δίνοντας του το όνομα “Hope” που σημαίνει ελπίδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ελπίδα και δύναμη για την καταπολέμηση του φαινόμενου.



    ΣΧΟΛΙΑ