«Σεισμό» στον τομέα ανώτατης εκπαίδευσης και των ΜΒΑs παγκοσμίως αναμένεται να προκαλέσει το περίφημο Πανεπιστήμιο του Cambridge με τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στον τομέα των επιχειρήσεων που προβλέπεται να αποτελέσει το ακριβότερο πτυχίο business σε όλο τον κόσμο.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελείται από τέσσερα χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης και θα στοιχίσει στους επίδοξους σπουδαστές του 332,000 δολ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την έρευνα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ( Times Higher Education). Τα δίδακτρα για την απόκτηση του συγκεκριμένου πτυχίου είναι τεράστια, καθώς στο ποσό, των 332,000 δολ, δεν συμπεριλαμβάνεται τα έξοδα των φοιτητών, για την στέγαση και την διατροφή, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα πιο ακριβά πτυχία στον κόσμο.
Το “Doctor of Business Degree” θα έχει σχεδόν ίση αξία με ένα πρόγραμμα διδακτορικού (PhD), όπως τόνισε αντιπρόσωπος του γνωστού Πανεπιστημίου, συμπληρώνοντας πως η πρόταση δεν έχει πάρει ακόμη την τελική έγκριση λειτουργίας του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ετήσια δίδακτρα του τετραετούς προγράμματος, θα είναι ισάξια με εκείνα ενός ειδικού πτυχίου επιχειρήσεων, MBA, ενώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα θα είναι ιδιαιτέρως μικρό και επιλεκτικό.
Το συγκεκριμένο πτυχίο είναι ιδιαιτέρως ακριβό, συγκριτικά με άλλα παρόμοια business πτυχία, όπως για παράδειγμα το Wharton School του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Pennsylvania, το οποίο έχει ένα διετές ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στοιχίζει στους σπουδαστές του περίπου στα 192,900 δολ.
Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από το συμβούλιο του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν πολλά μέλη του διοικητικού προσωπικού τα οποία εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες του σχετικά με το εγχείρημα.
Διαβάστε επίσης:
http://www.mononews.gr/pio-diasimo-zevgari-nikiase-to-thriliko-hamptons-enanti-enos-iperogkou-posou-photos/46888
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/pateras-ke-gios-kratousan-echmalota-anilika-pedia-sto-ipogio-tou-spitiou-tous/46899
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CNL CAPITAL: Νέο ομολογιακό δάνειο έως 800.000 ευρώ – Καλύφθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση
- Folli Follie: Τι απαντά η FF Opsco σε δημοσιεύματα για την αποζημίωση ομολογιούχων και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων
- Εντοπίστηκε στη Γερμανία η Λόρα – Στην κατοχή της γερμανικής Αστυνομίας
- Ford: Ανακαλεί 4,4 εκατ. pickup και SUV οχήματα για πρόβλημα με το λογισμικό


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.