• LIFE&STYLE

    6 τρόποι για να εντυπωσιάσετε στη συνέντευξη για θέση εργασίας


    Το να εντυπωσιάσετε τον διευθυντή όταν πάτε να διεκδικήσετε μία θέση εργασίας, θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά σας. “Μπορεί να περάσετε συνέντευξη από την ομάδα πρόσληψης, τον διευθύνοντα σύμβουλο ή κάποιο άλλο στέλεχος, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο διευθυντής προσλήψεων έχει τον τελευταίο λόγο.”

    Αυτό υποστηρίζει ο Matt Mickiewicz, συνιδρυτής του Ηired,  ιστοσελίδας εύρεσης υψηλά αμειβομένων θέσεων εξειδικευμένης εργασίας.

    “Αντί να προσπαθείτε να φανείτε υπερβολικά δημιουργικοί στη συνέντευξη, επικεντρωθείτε στα βασικά”, λέει χαρακτηριστικά ο Mickiewicz. “Αυτό λίγοι άνθρωποι το κάνουν καλά και αν τα καταφέρετε θα ξεχωρίσετε”.

    Ενημερωθείτε για την εταιρεία

    Διαβάστε όσα περισσότερα βρείτε σχετικά με την εταιρεία και τα στελέχη της. Ελέγξτε τις εταιρικές της σχέσεις και αναφέρετέ τις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

    Φανείτε ενθουσιασμένος

    Το να διαθέτετε τα προσόντα για μία θέση είναι μόνο το μισό που απαιτείται. Μοιραστείτε το πάθος σας στη συνέντευξη και πείστε τους ότι πραγματικά θέλετε να εργαστείτε για αυτούς.

    Κρατήστε θετική στάση

    Αποφύγετε να αναφέρετε οτιδήποτε αρνητικό από την προηγούμενη εργασίας σας. Ακόμα και αν μισούσατε το προηγούμενο αφεντικό σας ή την εταιρεία στην οποία εργαζόσασταν, προσπαθήστε να αναφέρετε μόνο τα θετικά.

    Κάντε ερωτήσεις

    Όταν κάποιος σας ρωτήσει είτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είτε μετά εάν έχετε κάποια απορία ποτέ μην πείτε “Όχι”. Πάντα να έχετε 3-5 ερωτήσεις να κάνετε σχετικά με την επιχείρηση.

    Στείλτε ευχαριστήριο σημείωμα

    Οι περισσότεροι άνθρωποι στέλνουν ευχαριστήριο σημείωμα, επαναλαμβάνοντας συγκεκριμένες τυποποιημένες φράσεις. Ξεχωρίστε βάζοντας στο σημείωμά σας κομμάτια από τη συνέντευξη. Αν θεωρείτε ότι σε μία ερώτηση δεν έχετε απαντήσει όπως θέλατε, μπορείτε μέσα στο σημείωμα να αναφέρετε ότι θα θέλατε να δώσετε περισσότερη έμφαση στο σχετικό θέμα, και να προσθέσετε όλα αυτά που θα θέλατε να πείτε.

    Ρωτήστε τις εντυπώσεις του

    Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε τη γνώμη του για το πως τα πήγατε, αμέσως μετά τη συνέντευξη. Προτιμότερο είναι να τον ρωτήσετε στο ευχαριστήριο σημείωμα, προκειμένου να διορθώσετε κάποιες ελλείψεις σας για τις μετέπειτα συνεντεύξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ