• LIFE&STYLE

    Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου Junior μετανάστευσε στην Ιορδανία

    • NewsRoom


    ∆ιακριτικά, αθόρυβα και µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου εξερευνά το τελευταίο διάστηµα νέους επαγγελµατικούς δρόµους. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», ο Ανδρέας Παπανδρέου junior µετακόµισε στην Ιορδανία, όπου εργάζεται σε µεγάλη εταιρεία, η οποία ασχολείται µε τις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας.

    Το συγκεκριµένο εγχείρηµα είναι κάτι καινούργιο στη ζωή του. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν δεν εξεπλάγησαν µε την απόφασή του να βρεθεί για επαγγελµατικούς λόγους στη Μέση Ανατολή, καθώς είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να πειραµατίζεται. Φυσικά, γι’ αυτή τη νέα του επαγγελµατική ενασχόληση ο πρώτος στον οποίο µίλησε ήταν ο πατέρας του, που είναι δίπλα του και τον στηρίζει σε κάθε του επιλογή.

    fsf

    Εξάλλου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως πρωθυπουργός είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος του προγράμματός του, αλλά και της ρητορικής του στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», ως μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

    Παράλληλα, είχε επισκεφθεί στο παρελθόν αρκετές φορές την Ιορδανία και γνώριζε τις πολιτικές και οικονοµικές συνθήκες της ξένης αυτής χώρας. Τελευταία φορά που ταξίδεψε στο Αμμάν ήταν το καλοκαίρι του 2014, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς, κάνοντας συναντήσεις µε τον βασιλιά Αµπντάλα Β’ και τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας, µε τους οποίους συζήτησε τις επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η κρίση στη Συρία.

    Ο Βελονισμός

    Η απόφαση να ζήσει στην Ιορδανία δεν ήταν εύκολη για τον Αντρίκο, όµως ο ίδιος θέλησε να δοκιµάσει τις δυνατότητές του σε µια άλλη χώρα. Προς το παρόν, είναι ενθουσιασµένος και έχει «πέσει µε τα µούτρα» στη δουλειά, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τη νέα του δραστηριοποίηση, αφού είναι κάτι που του αρέσει.

    Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Αντρίκος µέχρι πρότινος ασχολείτο µε τον βελονισµό, που ήταν η βασική του δουλειά. Εχοντας καταρτιστεί σε αυτό το είδος εναλλακτικής ιατρικής, θέλησε να µάθει περισσότερα για τις παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες και όλα αυτά τα χρόνια έκανε διάφορα ταξίδια στο εξωτερικό, προκειµένου να µαθαίνει καινούργιες µεθόδους και να ενηµερώνεται σχετικά µε την εξέλιξή τους. Μάλιστα, στην Κρήτη, όπου ζούσε µέχρι πρόσφατα, ασχολείτο µε αυτό και όσοι τον γνωρίζουν και αφήνονταν στα χέρια του µιλούν µε τα καλύτερα λόγια για τις τεχνικές του.

    Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αντρίκος Παπανδρέου Jr. άλλαξε σχέδια και µετακόµισε στη Νορβηγία για σπουδές στην Κοινωνιολογία. Εµεινε δύο χρόνια στο Οσλο και µετά αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, κάνοντας µετεγγραφή στο Πανεπιστήµιο Κεντ, µε σκοπό να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Τµήµα ∆ιεθνών Σχέσεων. Επόµενος σταθµός του ήταν η Ελλάδα και συγκεκριµένα τα Χανιά, καθώς είχε ενηµερωθεί για το πρότυπο Μεσογειακό Αγρονοµικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ), που επέλεξε για το µεταπτυχιακό του. Στο παρελθόν, είχε δουλέψει για κάποιο διάστηµα στην εταιρεία Apivita, ενώ είχε διατελέσει για λίγο καιρό διευθύνων σύµβουλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίµνη Βουλιαγµένης.

    ∆εν τον ακολούθησε η Πωλίνα

    280614230828_8528

    Οσον αφορά την προσωπική ζωή του Αντρίκου Παπανδρέου, µπορεί ακόµα να µην έχει πάρει τη µεγάλη απόφαση να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας µε τη σύντροφό του, Πωλίνα Πατραµάνη, όµως έκαναν άλλο ένα βήµα στη σχέση τους. Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες, το ζευγάρι εδώ και λίγο καιρό έχει βρει σπίτι στην Αθήνα, κάτι που το σκέφτονταν καιρό. Ωστόσο, η Πωλίνα λόγω των επαγγελµατικών της υποχρεώσεων δεν µπορεί να ακολουθήσει τον σύντροφό της στο εξωτερικό, καθώς εκείνος είναι συνέχεια µε µια βαλίτσα στο χέρι, αλλά όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, κάνει ταξίδια στην Ελλάδα για να συναντά την αγαπηµένη του. Εκείνη παραµένει στο πλευρό του και, παρόλο που η σχέση τους περνάει αυτή τη δοκιµασία -αφού πλέον ζουν χωριστά-, πολλοί υποστηρίζουν ότι ίσως τους φέρει ακόµα πιο κοντά. Από την άλλη, ίσως στο µέλλον να προκαλέσει πρόβληµα στο ζευγάρι, αφού «µάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησµονιούνται».

    Σημειώνεται πως ο γάµος του γιου του Γιώργου Παπανδρέου και της Πωλίνας Πατραµάνη επρόκειτο να γίνει στις 6 Ιουλίου 2014, αλλά τελικά αναβλήθηκε µετά από κοινή απόφαση του ζευγαριού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν ήθελαν να επαναληφθεί ο «κακός χαµός» µε τις φωτογραφίες τους στα µέσα ενηµέρωσης, όπως είχε γίνει µε τον αρραβώνα τους τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

    Της Σάσας Σταμάτη – Secret – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ