• LIFE&STYLE

    Ορατός με γυμνό μάτι ο “κόκκινος” πλανήτης (Video)

    • NewsRoom


    Σε απόσταση “αναπνοής” θα βρεθεί ο πλανήτης Άρης από την γη με αποτέλεσμα να γίνει πιο εκτυφλωτικός των 11 τελευταίων ετών, κάνοντας τον ορατό από τον πλανήτη μας.

    Συνήθως, ο πλανήτης Άρης δεν γίνεται εύκολα ορατός ακόμη και αν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Εξαιτίας όμως μερικών γεγονότων που θα συμβούν στο διάστημα των επόμενων εβδομάδων, θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε με γυμνό μάτι.

    planet

    Ο Άρης έχει ξεκινήσει την πορεία του η οποία τον φέρνει στην κοντινότερη απόσταση από την γη των τελευταίων ετών, μόλις 47.2 εκατομ. μίλια μακριά. Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στην πιο κοντινή του απόσταση με την γη και η απόσταση αυτή θα διαρκέσει για τις επόμενες εβδομάδες.

    Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως ο “κόκκινος” πλανήτης θα γίνει ορατός χωρίς την αναγκαιότητα χρήσης κάποιου ειδικού τεχνικού εξοπλισμού.

    see the stars

    Αυτή η μοναδική εμπειρία του υπερβολικού φωτισμού του πλανήτη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από το φυσικό φαινόμενο της “αντίθεσης” που θα προκληθεί το ίδιο διάστημα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν ο κόκκινος πλανήτης ευθυγραμμίζεται με τον πλανήτη Ήλιο με τέτοιο τρόπο ώστε να χαρίζει στον Άρη αυτό το εκτυφλωτικό φως.

    planet

    Ο πλανήτης θα γίνει ορατός σε ένα φαινομενικό τρίγωνο το οποίο θα συμπεριλάβει και τον πλανήτη Κρόνο και τον αστέρα Αντάρη (Antares). Το τρίγωνο θα γίνει αντιληπτό εάν κοιτάξετε χαμηλά στον ουρανό ακολουθώντας το κόκκινο φως που θα εκπέμπει ο Άρης και το σχετικά ανοιχτόχρωμο κίτρινο φως του Κρόνου.

    Δείτε το σχετικό video παρακάτω:

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/video-sok-ke-omos-i-google-gnorizi-polla-perissotera-gia-esas-apo-oti-nomizete-video/47439

     



    ΣΧΟΛΙΑ