Τον Έλληνα φωτογράφο του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη ανακήρυξε η Guardian ως φωτογράφο για το έτος 2015. Κυρίαρχο θέμα του φωτογραφικού του φακού αποτελούν οι σκηνές των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα, αλλά και η οικονομική κρίση.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο φωτογράφος “Καλύπτω τις κινήσεις των προσφύγων εδώ και 25 χρόνια, αλλά αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική, καθώς οι πρόσφυγες έφτασαν και στη χώρα μου. Ζευγάρια φουσκωτές βάρκες καταφθάνουν κάθε βράδυ. Όλοι είναι φοβισμένοι, διότι δεν γνωρίζουν το πως τόσο η αστυνομία όσο και οι τοπικές αρχές θα αντιδράσουν. Οι τουρκικές ακτές βρίσκονται 4-5 χιλιόμετρα μακριά”.
Μωρό από τη Συρία σκεπασμένο με θερμαντική κουβέρτα, στο λιμάνι της Κως τον Αύγουστο, λίγο μετά από την διάσωσή του.


“Αυτή η φωτογραφία μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους άφωνους με τη δύναμη και την ομορφιά της, στέλνοντας ένα μήνυμα στο ακροατήριο και κάνοντας τους ανθρώπους να κλαίνε ή να γελάνε ή και τα δυο. Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ένοχοι ή να δώσουν τα χρήματά τους για καλό σκοπό. Μπορεί να κανει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές πριν τραβήξουν τη σκανδάλη…”, εξήγησε ο Γιάννης Μπεχράκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανδρουλάκης: Χρειάζεται μια νέα αρχή – Στις εκλογές να μπει τέλος στη διακυβέρνηση της ΝΔ
- Πειραιάς: Δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα στον 17χρονο που άρπαξε το βρέφος
- Γαλλικά ΜΜΕ: Ερωτήματα γύρω από τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και το Plan B της Ευρώπης
- Βρετανία: Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την παραδοχή φορολογικής παράβασης
