• LIFE&STYLE

    O Barack Obama πήρε θέση κατά του φυλετικού διαχωρισμού των Οscar

    • NewsRoom
    Barack Obama

    Barack Obama


    Στις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ δεν υπάρχει το όνομα κανενός Αφροαμερικανού καλλιτέχνη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι, οι οποίοι πρόκειται να απουσιάσουν από την βραδιά της απονομής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό ακόμα και ο Barack Obama.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα, σχολίασε πως το γεγονός αυτό αποτελεί απλώς ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος.

    Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως: «Νομίζω πως όταν λέγεται η ιστορία κάθε ατόμου, τότε παράγεται ομορφότερη τέχνη. Η ψυχαγωγία είναι καλύτερη, όταν όλη η βιομηχανία του θεάματος νιώθει μέλος της ίδιας αμερικανικής οικογένειας. Επομένως, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να αναζητούνται ταλέντα, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. Όσον αφορά το θέμα των βραβείων Όσκαρ, είναι στην ουσία, μια έκφραση αυτού του ευρύτερου ζητήματος. Είμαστε σίγουροι ότι λαμβάνουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες;».

    Από την πλευρά της η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, σχολίασε πως οι αλλαγές στην ακαδημία του κινηματογράφου έχουν αργήσει και ότι είναι καιρός να αλλάξει το τοπίο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Απλά σκεφτείτε όλες τις σπουδαίες ταινίες που προβάλλουν όχι μόνο το διαχωρισμό στην Αμερική, αλλά και σε κάθε πτυχή της ανθρωπότητας. Η ακαδημία του κινηματογράφου πρέπει να εκσυγχρονιστεί».



    ΣΧΟΛΙΑ