• LIFE&STYLE

    Με ποιους να κάνετε παρέα για να γίνετε πλούσιοι

    • NewsRoom


    Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, οι οποίοι επιλέγουν να συναναστρέφονται με έναν ορισμένο τύπο ανθρώπου σύμφωνα με την έρευνα του συγγραφές Thomas C. Corley, ο οποίος μελέτησε τις καθημερινές ζωές των πλουσίων για πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης υπάρχει ένα είδος ανθρώπου, που αποφεύγουν οι πλούσιοι με κάθε κόστος και αυτοί είναι οι απαισιόδοξοι.

    Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι πολύ συγκεκριμένοι για το ποιον θα συναναστραφούν. Ο Corley γράφει στο βιβλίο του “αλλάξτε τις συνήθειές σας, αλλάξτε τη ζωή σας”. “ Eίστε τόσο επιτυχείς όσο αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεστε. Οι πλούσιοι είναι πάντα προσανατολισμένοι στο να κάνουν παρέα με άτομα, τα οποία είναι αισιόδοξα, ενθουσιώδη και διαθέτουν συνολικά μία θετική σκέψη και στάση ζωής”.

    To 86% των πλούσιων ανθρώπων, στη μελέτη του Corley, έχουν συνήθεια να συνδέονται με άλλα άτομα, τα οποία είναι επιτυχημένα. Από την άλλη μεριά “δρουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιορίσουν την έκθεσή τους σε τοξικούς, αρνητικούς ανθρώπους”.

    Η σημασία της αντικατάστασης των αρνητικών φίλων με θετικά άτομα πηγάζει από το γεγονός ότι η θετικότητα ήταν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των πλουσίων και εμείς θα πρέπει να τους μιμηθούμε σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε.

    “Μακροπρόθεσμα η επιτυχία είναι δυνατή, μόνο όταν έχετε μια θετική ψυχική προοπτική,” επισημαίνει ο Corley.

    Αυτό δεν είναι το μόνο, που μαρτυρά ότι η αρνητικότητα εκτροχιάζει την επιτυχία ή ότι οι διαπροσωπικές σας σχέσεις επηρεάζουν την οικονομική σας επιτυχία.

    Πριν από σχεδόν έναν αιώνα ο δημοσιογράφος Napoleon Hill κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, μετά από έρευνα σε περισσότερους από 500 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους. “Οι άνδρες επηρεάζονται από τις συνήθειες και τη δύναμη της σκέψεις εκείνων με τους οποίους συναναστρέφονται” έγραφε το 1937 στο βιβλίο του “Σκέψου και πλούτισε” και δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιτυχίας για το άτομο, που απωθεί τους ανθρώπους με την αρνητική του προσωπικότητα.

    Με λίγα λόγια η αρνητικότητα θα σας εκτροχιάσει από την επιτυχία, για τον λόγο αυτό αρχίστε να κάνετε παρέα με αισιόδοξους ανθρώπους.

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/gine-plousios-me-simvoules-apo-tin-archea-vavilona/12622



    ΣΧΟΛΙΑ