LIFE&STYLE

Μαϊμού manager της Victoria’s Secret “ψάρευε” μοντέλα και υπέκλεπτε σέξι φωτογραφίες τους


Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση για τον 27χρονο από την Έδεσσα, που προσποιούνταν τον μάνατζερ της Victoria’s Secret, με στόχο να αποσπά γυμνές φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, που ονειρεύονταν να βρεθούν ανάμεσα στους “άγγελους” της εταιρείας εσωρούχων. Ο “σκάουτερ” κατόρθωσε να διατηρήσει την δράση του για δύο ολόκληρα χρόνια, διαδικτυακής απάτης, όπως εκτιμούν οι αρχές και να γδύσει περισσότερα από 450 κορίτσια της διπλανής πόρτας.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονταν στα ίχνη του, όμως κατάφερνε να προχωρά ένα βήμα μπροστά εξαφανίζοντας τα ψηφιακά του “αποτυπώματα” στα διάφορα Internet cafe από όπου συνδεόταν. Οι αστυνομικοί της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων σε βάρος γυναικών, ενώ ο 27χρονος από την Έδεσσα, γιος ευκατάστατης οικογένειας νομικών, αναζητείται.
2014-victorias-secret-fashion-show-
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης προσέγγιζε τις παθούσες μέσω διαδικτύου, υποδυόμενος τον συνεργάτη της εταιρίας, η οποία δήθεν αναζητούσε κοπέλες για εργασία ως μοντέλα. Από την μέχρι σήμερα έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον τριάντα δυο 32 περιπτώσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Εξιχνιάστηκαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων αισθησιακών φωτογραφιών σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας.
victorias-secret-youngest-model-taylor-hill-shes-just-19-showed-off-her-american-spirit
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων.
Μάλιστα για να πείθει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους υποσχόταν απατηλά υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από έτερο συνεργάτη.
most-of-the-highest-paid-models-in-the-industry-have-strutted-the-victorias-secret-runway-at-some-point-in-their-careers-according-to-forbes--which-is-good-news-for-angel-lais-ribeiro
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου στην υπόθεση. Σημειώνεται μάλιστα ότι προκειμένου ο δράστης να διαφύγει τον εντοπισμό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο usb stick στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες τουλάχιστον 32 γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.ΣΧΟΛΙΑ