• LIFE&STYLE

    Προσπάθησα να φάω σαν την Gisele- και αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν τρομερό


    Έχετε ακούσει για τη διατροφή της Gisele Bundchen και του Tom Brady; Προκάλεσε αίσθηση πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο προσωπικός σεφ του πανέμορφου ζευγαριού, Allen Campbell, δήλωσε στο «Boston.com» αυτά που τρώνε – και πιο σημαντικό, αυτά που δεν τρώνε.

    Σκέφτηκα ότι θα άξιζε τον κόπο να προσπαθήσω να δω αν θα μπορούσα τουλάχιστον να δοκιμάσω να φάω σαν το υψηλότερα αμειβόμενο μοντέλο στον κόσμο.

    gisele-bundchen-vivara-jewelry

    Στο κάτω-κάτω, τρώω αρκετά υγιεινά καθημερινά, οπότε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό;

    Ένα αλφαβητάρι: Αυτοί είναι οι κανόνες του φαγητού, αυτού του όμορφου ζευγαριού.

    Η λίστα με το τι δεν πρέπει, είναι αρκετά μεγάλη, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Campbell στο Boston.com:

    «Όχι λευκή ζάχαρη. Όχι άσπρο αλεύρι. Όχι όξινο γλουταμινικό νάτριο. Χρησιμοποιώ ωμό ελαιόλαδο, αλλά ποτέ δεν μαγειρεύω με ελαιόλαδο. Μαγειρεύω μόνο με λάδι καρύδας. Χρησιμοποιώ ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ιωδιούχο αλάτι.

    Ο Tom δεν τρώει ντομάτες, πιπεριές, μανιτάρια και μελιτζάνες επειδή δεν είναι αντι-φλεγμονώδη. Είμαι πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τις ντομάτες. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή.

    Τι άλλο; Όχι καφέ. Όχι καφεΐνη. Όχι μύκητες. Όχι γαλακτοκομικά προϊόντα.

    Τα παιδιά τρώνε φρούτα. Ο Tom, όχι τόσο πολύ. Θα φάει μπανάνες σε ένα smoothie. Αλλιώς, προτιμά να μην τρώει φρούτα».

    Πήγα στο μπακάλικο μου. Δυστυχώς, δεν είναι μαγαζί πολυτελείας (το είδος που φαντάζομαι ότι αυτοί οι δύο αγοράζουν τα τρόφιμά τους) αν και κάνει τη δουλειά του μια χαρά.

    Εδώ είναι το άθλιο πρωινό μου.

    Για πρωινό, τρώω σπόρους ροδιού με βούτυρο κάσιους. Αποκάλυψη: Οι σπόροι του ροδιού ήταν σε κονσέρβα, οι οποίοι μπορεί να έχουν ή να μην έχουν συντηρητικά. Αλλά, δεδομένου ότι δεν έχω προσωπικό σεφ και είμαι συχνά στο τρέξιμο, δεν έχω απαιτήσεις. Προσπαθώ, Gisele, προσπαθώ!

    Για μεσημεριανό γεύμα, τρώω σπανάκι στον ατμό και ψητό κοτόπουλο. Εξίσου άθλιο.

    Το κοτόπουλο είναι προ-συσκευασμένο και μπορεί να υπάρχουν κάποια στοιχεία απαγορευμένων καρυκευμάτων σε αυτό, και ομολογώ πως το σπανάκι στον ατμό το μαγείρεψα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αλίμονο, είμαι άνθρωπος.

    Δεν χρησιμοποίησα όμως πιπέρι, ούτε αλάτι, αφού απαγορεύεται, εκτός αν είναι ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, το οποίο δεν διατηρώ στο ντουλάπι μου μια και δεν είμαι πολύ ιδιότροπη με τα αλάτια μου.

    Για σνακ μετά το μεσημεριανό γεύμα, τρώω μια γλυκοπατάτα.

    Ζεσταίνω μια γλυκοπατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων στην δουλειά, γεμίζοντας όλο το γραφείο με τη δυσωδία της.

    Αναρωτιέμαι αν μπορώ να πιώ ανθρακούχο νερό. Παραλείπω την καθημερινή μου Diet Coke (αν και υποφέρω) αλλά αναρωτιέμαι, «Τι θα έκανε η Gisele;» και απέχω.

    Είμαι πεινασμένη και λαχταρώ κάτι γλυκό. Συμπτωματικά, μου έστειλαν ακατέργαστες σοκολάτες.

    Ο Campbell είπε τα εξής στο Boston.com:

    «Για σνακ, κάνω ρολά φρούτων από μπανάνες, ανανά, και σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα είναι μία άλγη. Είναι ένα σούπερ φρούτο. Το αφυδατώνω. Κάνω επίσης ακατέργαστο μούσλι και μπισκότα ακατέργαστης σοκολάτας».

    Σκέφτηκα, αφού τα μπισκότα ακατέργαστης σοκολάτας επιτρέπονται, άρα όλα τα ακατέργαστα είναι ΟΚ.

    Αντιλαμβάνομαι πόσο άθλια ήταν τα γεύματά μου, γι’ αυτό θα πάω στα Βιολογικά Προϊόντα, να πάρω καλύτερα τρόφιμα για το δείπνο μου.

    Φτιάχνω κινόα με κολοκύθα στον ατμό, λάχανο στον ατμό, κρεμμύδια, και περίπου μια κουταλιά αβοκάντο. Ο Campbell ισχυρίστηκε ότι δεν μαγειρεύει με ελαιόλαδο, αλλά εγώ έριξα λίγο από πάνω. Επίσης έβαλα λίγο ξύδι κουρκουμά σε αυτό.

    Όλως παραδόξως είμαι πλήρης και χορτασμένη (ακόμα και μετά από μια δύσκολη προπόνηση νωρίτερα εκείνο το βράδυ) και βλέπω πως δεν είναι τόσο δύσκολο να τρως με τον τρόπο της Gisele.

    Gisele-Bundchen

    Για επιδόρπιο, τρώω ένα μπολ κατεψυγμένα βατόμουρα με μια κουταλιά βούτυρο κάσιους.

    Ο Brady δεν τρώει φρούτα εκτός από την μπανάνα στο smoothie του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η Bundchen δεν τρώει … σωστά;

    Έπεσα στο κρεβάτι αρκετά χορτασμένη, αλλά πιο ενθουσιασμένη για την επόμενη ημέρα.

    Αλλά το πρωί δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

    Νιώθω χάλια και ανακατεύομαι. Υπολογίζοντας ότι θα περάσει και ότι είναι γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή κάτι τέτοιο, πάω στο πρωινό μάθημα χορού – και αισθάνομαι ζαλάδα.

    Φεύγω από το μάθημα, και η υπεύθυνη μου προσφέρει ευγενικά ένα χυμό μήλου, ίσως να νόμιζε ότι μου έπεσε το σάκχαρο. Είμαι νευρική. Σταματώ τη δίαιτα της Gisele! Πάω σπίτι αλλά αισθάνομαι χειρότερα. Είμαι εξαντλημένη, έχω τάσεις λιποθυμίας, ναυτία, και νιώθω αδύναμη.

    Έκανα έντονη προπόνηση χθες το βράδυ; Έχω κάνει πολύ πιο έντονες, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Είμαι αφυδατωμένη; Δεν πίνω λιγότερο νερό από ό,τι συνήθως, ούτε ήπια αλκοόλ.

    Προσπαθώ να σκεφτώ τι ελαχιστοποίησα από τη διατροφή μου – και αυτό ήταν το αλάτι.

    Τότε το συνειδητοποίησα.

    Μια βιαστική αναζήτηση στο Google δείχνει ότι η στέρηση του αλατιού μπορεί να είναι επικίνδυνη. Όταν έχεις πάρα πολύ νάτριο είναι επικίνδυνο, αλλά για τους ανθρώπους που αθλούνται, όπως εγώ, είναι απαραίτητο. Το «WebMD» έχει ένα άρθρο με τίτλο «Αλάτι: Μην το σταματάτε εντελώς».

    «Οι υγιείς ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν αλάτι και νερό για να αντικαταστήσουν την ποσότητα που χάνουν καθημερινά μέσω του ιδρώτα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όταν αποφεύγουμε εντελώς το αλάτι μπορεί να είναι επιβλαβείς, σύμφωνα με το «WebMD».

    Έτσι, αντί να πάω σύμφωνα με το αρχικό μου σχέδιο, πάω με κάτι που ξέρω ότι κάνει για μένα. Έχω πλιγούρι βρώμης, βατόμουρα, μια κουταλιά βούτυρο κάσιους με στέβια για να γλυκάνει, και μία πρέζα από θαλασσινό αλάτι … γιατί εγώ δεν είμαι ιδιότροπη με τα αλάτια μου.

    maxresdefault

    Δεν μπορώ να πω ότι η διατροφή είναι κακή …

    Η ιδέα του να τρώμε κυρίως λαχανικά είναι ορθή. Το ορυκτό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, ίσως βοηθάει. Η εξάλειψη της ζάχαρης είναι μια σοφή κίνηση.

    Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μπορώ να τρώω υγιεινά και να πάρω μερικές ιδέες από τον Σεφ Adam Campbell, τον Tom Brady και την Gisele Bundchen, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τιμωρώ τον εαυτό μου σε καθημερινή βάση.

    Οπότε, τι πήρα από όλη αυτή την εμπειρία;

    Το πραγματικό ηθικό δίδαγμα, βέβαια, είναι ότι οι διασημότητες έχουν προσωπικό σεφ που διασφαλίζει ότι τρέφονται σωστά και παίρνουν τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά. Δεν είμαι πλούσια, ούτε έχω προσωπικό σεφ.

    Επίσης, προτιμώ να τρώω ενστικτωδώς και να μην αποκλείω εντελώς κάποια τρόφιμα. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά, αλλά είμαι άνθρωπος.

    Από την άλλη, ίσως η Gisele και ο Tom δεν είναι άνθρωποι …

     



    ΣΧΟΛΙΑ