• LIFE&STYLE

    Γιατί το φλερτ σου είναι τόσο χάλια;

    • NewsRoom


    Αν κάποιος σε ρωτούσε πότε ήταν η τελευταία φορά που φλέρταρες μία άγνωστη κοπέλα ή έναν άγνωστο άνδρα τι θα απαντούσες; Επίσης, αν σε ρωτούσε πως ανταπέδωσες στο φλερτ και αν κατάλαβες ότι σε φλερτάρουν τι απάντηση θα έδινες; Χαμογέλασες ή γέλασες με το χιούμορ του, διατήρησες τη συζήτηση χαλαρή και ευχάριστη του τύπου « Πως χάλασε ο καιρός, ε;», « Πώς πάει η δουλειά» ή ανεβάζεις το επίπεδο ανοίγοντας συζήτηση για το διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Τουρκίας; Μη στεναχωριέσαι, όμως , αν δεν έκανες τίποτα από τα παραπάνω -ούτε και εκείνος βέβαια- και το μόνο που ψέλλισες είναι « Θα σε δω αργότερα».

    Αρκεί να παραδεχτείς ότι δεν έχεις ταλέντο στο φλερτ. Ίσως να σε παρηγορεί ότι δεν έχει ούτε και εκείνος. Η αλήθεια είναι ότι το φλερτ είναι μία πολύ βασική και όμορφη ανθρώπινη δραστηριότητα, που θα έπρεπε να τη χειρίζεσαι πολύ άνετα. Ίσως όμως δεν γνωρίζεις ότι σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα μόνο το 18% των γυναικών κατάλαβε ότι ένας άνδρας τις φλέρταρε. Στην κατηγορία των ανδρών η ίδια έρευνα διαπιστώνει ότι μόνο το 36% το « επικοινώνησε» σωστά στην ενδιαφερόμενη.

    Γεγονός που ερμηνεύεται ως εξής: Ή αυτός που φλερτάρει δεν το κάνει ιδιαίτερα αντιληπτό ή αποδέκτης δεν το αντιλαμβάνεται.Μπορεί,βέβαια, να ισχύουν και τα δύο, λέει ο Jeffrey Hall , ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Kansas. «Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να μπούμε σε ομάδα Πανεπιστημίου και να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά να δεχτούμε ή να ανταποδώσουμε το φλερτ», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

    Άλλωστε πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 9% των ζευγαριών που έκαναν σχέση ή παντρεύτηκαν συναντήθηκαν και φλέρταραν σε μπαρ.

    Δεν μιλάμε , φυσικά, για το τυπικό βράδυ Σαββάτου που βγήκες και ήπιες ένα ποτήρι κρασί παραπάνω και μία παρέα νεαρών σου πετάει μία ατάκα του τύπου « Ξέχασα τον τηλέφωνο μου.Μπορείς να μου δώσεις το δικό σου;» Ο ερευνητής, Jeffrey Hall, μελέτησε όλες τις πιθανές τοποθεσίες που θα μπορούσε να αρχίσει και στη συνέχεια να εξελιχθεί ένα ερωτικό φλερτ: Στο σχολείο, σε καφετέρια, στην ουρά για το παντοπωλείο.Εκεί δηλαδή που συνήθως υπάρχει η ευκαιρία για να φλερτάρει κανείς. Άλλωστε πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 9% των ζευγαριών που έκαναν σχέση ή παντρεύτηκαν συναντήθηκαν και φλέρταραν σε μπαρ.

    Τελικά μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η γενιά των Millennials και της προηγμένης τεχνολογίας έχουν ξεχάσει να φλερτάρουν;

    Ο ερευνητής για να διαπιστώσει τι συμβαίνει μεταξύ των σύγχρονων ζευγαριών και δε φλερτάρουν τα χώρισε σε δύο ομάδες των 52 ανδρών και των 52 γυναικών.Τους είπε να καθίσουν σε ένα δωμάτιο και να αρχίσουν να συζητούν.Μετά τους ρώτησε εάν ένιωσαν ότι ο συνομιλητής τους φλέρταρε μαζί τους.

    Αν και άνδρες δε θεωρούνται ειδικοί  στο “άθλημα”, οι γυναίκες αποδείχτηκαν χειρότερες.Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο στη βάση ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο « διάφανες», ξεκάθαρες – ως ένα βαθμό- όσον αφορά τον τρόπο που θα δείξουν αν τους αρέσει το φλερτ που δέχονται. Άλλωστε είναι αποδέκτες πολλών ανεπιθύμητων προσεγγίσεων από τους άνδρες, που όταν βρουν κάποιον που τους αρέσει πραγματικά, θέλουν να το φανερώσουν άμεσα: «Mου αρέσεις», αυτό θέλουν να πουν, λέει ο Hall.Από την άλλη οι άνδρες δείχνουν μεγαλύτερη νευρικότητα και αμηχανία πάνω σε τέτοια ζητήματα, που γίνονται ράκος από την προσπάθεια, παρατηρεί ο David Wygant, ειδικός σύμβουλος σε θέματα σχέσεων.

    Ίσως όμως δεν γνωρίζεις ότι σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα μόνο το 18% των γυναικών κατάλαβε ότι ένας άνδρας τις φλέρταρε. Στην κατηγορία των ανδρών η ίδια έρευνα διαπιστώνει ότι μόνο το 36% το « επικοινώνησε» σωστά στην ενδιαφερόμενη

    Ένας από τους λόγους της τόσο απογοητευτικής έλλειψης επικοινωνίας, είναι το γεγονός ότι το καθημερινό φλερτ μοιάζει πολύ με εκδήλωση φιλίας , στις μέρες μας, επισημαίνει ο Jeffrey Hall. Οι επιστήμονες όμως διαφωνούν όπως ο Wygant, που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κάποιες πολύ σαφείς ενδείξεις όταν κάποιος φλερτάρει, κυρίως όταν κάθεται δίπλα σου ή βρίσκεται στο χώρο σου.

    Το βλέμμα που κολλάει επάνω σου, το ατέλειωτο πείραγμα, το άγγιγμα.Αλλά το πιο πιο σαφές μήνυμα για να δείξεις ότι φλερτάρεις μία γυναίκα είναι να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού, έστω και αν δεν είσαι σίγουρος εάν της αρέσεις. « Αξίζει το ρίσκο» , πιστεύει ο Jeffrey Hall.



    ΣΧΟΛΙΑ