• LIFE&STYLE

    Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας ( Video )

    • NewsRoom


     

    Είναι ένα θέμα που πάντα θα απασχολεί τους ανθρώπινους πολιτισμούς, βγάζοντας κάθε τόσο και έναν νέο ορισμό που να παρουσιάζει την μυστική συνταγή της απόλυτης ευτυχίας. Οι επιστήμονες αυτοί την φορά φαίνεται να έχουν έρθει πολύ κοντά στην αποκάλυψη αυτού του μυστικού, θεωρώντας ως βασικό συστατικό της ευτυχίας τις ανθρώπινες σχέσεις.

    Ήδη από το 1938 οι επιστήμονες εξέταζαν δύο γκρουπ ανθρώπων, δηλαδή από την μια πλευρά είχαν να εξετάσουν άτομα οικονομικά ισχυρότερα και από την άλλη άτομα με μικρότερο βιοτικό επίπεδο.

    Το αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας, ήταν το γεγονός ότι η ευτυχία αυτών των ατόμων δεν εξαρτήθηκε από τα χρήματα που τελικά έβγαζε ο καθένας, αλλά από τις δυνατές ανθρώπινες σχέσεις που είχαν δομήσει κατά την διάρκεια της ζωής τους.

    Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν πως τα άτομα εκείνα που είχαν βιώσει σημαντικές ισχυρές σχέσεις, ειδικότερα στην ηλικία των 50, φερόντουσαν στα 80 τους χρόνια ως ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ζωή τους, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν επικεντρωθεί σε άλλους τομείς της ζωής τους.

    Ωστόσο, ακόμη και οι έντονες ανθρώπινες σχέσεις που βιώνουν αρκετά σκαμπανεβάσματα μπορούν να κάνουν θαύματα, αφού δημιουργούν και αυτές μια αίσθηση ευτυχίας και πληρότητας στα άτομα που τις βιώνουν.

    Το μυστικό της επιτυχίας λοιπόν κρύβεται στην δόμηση των ανθρώπινων σχέσεων, όπως θα δείτε και στο video παρακάτω:



    ΣΧΟΛΙΑ