• LIFE&STYLE

    Πως οι σημερινοί έφηβοι θα γίνουν οι εκατομμυριούχοι του μέλλοντος;

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με νέα έρευνα οι  Βρετανοί έφηβοι θα είναι εκατομμυριούχοι αλλά και εμφανίσιμοι αρκετά χρόνια  μετά. Η έκθεση με τίτλο “Η Βρετανία στον κόσμο το 2015”, την οποία εξέδωσε το ινστιτούτο Adam Smith προβλέπει ότι οι σημερινοί έφηβοι θα έχουν στο μέλλον επίπεδα διαβίωσης ίδια με αυτά των πλουσίων σήμερα. Παρόλο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην μεσαία και στην ανώτερη τάξη , ο πρόεδρος του ινστιτούτου Adam Smith, Madsen Pirie προβλέπει ανάπτυξη ύψους 2% τον χρόνο, πράγμα ικανό να κάνει τους εφήβους του σήμερα μελλοντικούς πλούσιους.

    rich students

    Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο , η εκβιομηχάνιση της παραγωγής φαγητού και ενδυμάτων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των νοικοκυριών, “θα αφήσει περισσότερο χρόνο στους χρήστες της τεχνολογίας και των μηχανών” να ασχοληθούν με ότι τους ευχαριστεί περισσότερο.Μάλιστα ο Pirie διαφωνεί με την άποψη ότι η χρήση μηχανών στην παραγωγή θα δημιουργήσει νέες χαμένες θέσεις εργασίας.

    Όπως σημειώνει  ο Madsen Pirie, η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα επιφέρει θετικές εξελίξεις στην οικονομία, αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι νέοι  δεν θα σταματήσουν να δουλεύουν. Όμως οι έφηβοι του αύριο δεν θα σταματήσουν να δουλεύουν.

    rich

    Επιπροσθέτως, “Η σύνταξη σαν concept θα εξαφανιστεί, καθώς οι άνθρωποι δεν θα κατανοούν καν πως γινόταν στο παρελθόν κάποιος να δουλεύει σαράντα χρόνια και να κάθεται τις δεκαετίες που ακολουθούν”, γράφει ο Pirie.Όπως αναφέρεται, οι γενιές του μέλλοντος, δεν θα είναι μόνο πλουσιότερες, αλλά και πιο όμορφες, εξαιτίας την εξέλιξης στην τεχνολογία των φαρμάκων. Δεν παραμένει κάτι άλλο από το να αναμένουν οι έφηβοι Βρετανοί έως τότε.



    ΣΧΟΛΙΑ