• LIFE&STYLE

    Crunch Gym: Tο νέο είδος γυμναστικής που “σαρώνει”


    Δεν ήμουν συνηθισμένη να ακουμπάω τόσο πολύ τους ανθρώπους στο γυμναστήριο. Αλλά η σωματική επαφή με τους ξένους δεν είναι η μόνη ασυνήθιστη πλευρά της «Crunch Gym», του μοναδικού νέου μαθήματος γυμναστικής. Οι συμμαθητές μου και εγώ εκτελούμε ασκήσεις όπου στηριζόμαστε με τα χέρια και κρατάμε τη θέση σανίδα, ενώ ισορροπούμε ο ένας πάνω στο σώμα του άλλου.

    v6olc3qazboj6wrahpllumlyhvkwxl9rksn4uj56f2kjncq9ky7e8rb66ma6bpmu

    Εμπνευσμένο από τις ασκήσεις της Ακροβατικής, το νέο μάθημα της «Crunch» σας «μαθαίνει δραστήρια κόλπα, ενώ προετοιμάζει τους μύες σας», σύμφωνα με την πρόσκληση του Τύπου. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν με την εκμάθηση των θεμελιωδών τεχνικών όπως η γιόγκα push-ups και hollow body rocks, πριν προχωρήσουν σε πιο πολύπλοκες κινήσεις – σκεφτείτε να ξαπλώνετε ανάσκελα και να σηκώνετε τους αστραγάλους ενός ατόμου στον αέρα, καθώς εκείνο κρατά τους αστραγάλους σας, σχηματίζοντας κάτι σαν ανθρώπινο κουτί.

    YNTVPJKP

    «Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν από τη λέξη ακροβάτης, συμβαίνει μερικές φορές», μου είπε η Lila Donnolo, η εκπαιδεύτρια φυσικής κατάστασης της ομάδας «Crunch» που καθοδηγεί την προπόνηση της Ακροβατικής. «Αλλά οι άνθρωποι που έρχονται, περνάνε υπέροχα».

    Οι ακροβατικές ασκήσεις είναι ακόμα αρκετά καινούργιες για την τάση που επικρατεί στο τοπίο του γυμναστηρίου. Μια από τις πιο δημοφιλείς προσεγγίσεις τους είναι η «AcroYoga», ένα μείγμα από ακροβατικά και γιόγκα που ιδρύθηκε από την Jenny Sauer-Klein και τον Jason Nemer το 2003. Έκτοτε η «AcroYoga» έγινε πολύ δημοφιλής, με προσωπικότητες όπως η Lena Dunham, η Ashley Judd και η Gisele Bündchen να συμμετέχουν με χαρά.

    Λίγο σκεπτικοί; Πρόθυμοι να το δοκιμάσετε; Εδώ είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

    Τα φυσικά οφέλη είναι τεράστια.

    Δουλεύει ολόκληρο το σώμα σας. Σηκώνοντας το σώμα ενός άλλου ατόμου στον αέρα απαιτεί περισσότερους μυς και μεγαλύτερο συντονισμό από ό,τι γυμνάζοντας απλά το δικέφαλο. «Κάθε τεχνική είναι, με το δικό της τρόπο, μια γυμναστική ολόκληρου του σώματος», είπε η Donnolo στο Mic. «Δεν υπάρχει τίποτα στα ακροβατικά, που να χρησιμοποιείτε μόνο έναν μυ».

    «Έχει στόχο σχεδόν τα πάντα», είπε. «Τα πόδια, τα χέρια, τον κορμό – όλα πρέπει να δουλεύουν σε συνδυασμό.  Όλοι οι μύες σας πρέπει να συντονιστούν για να γίνει πραγματικά καλή δουλειά».

    Η Donnolo έχει σίγουρα δίκιο γι’ αυτό. Κάνοντας τη σανίδα πάνω από ένα άλλο ανθρώπινο ον, είναι δύσκολη δουλειά. Δεν είναι μόνο ο κορμός, οι ώμοι και τα χέρια που δουλεύουν, αλλά όλοι οι μύες μου φάνηκαν να οδηγούνται υποσυνείδητα σε εξάντληση, έτσι δεν κατέρρευσα τυχαία πάνω στην γυναίκα που βρισκόταν κάτω από μένα.

    Μπορεί να βοηθήσει τις σχέσεις σας.

    Εκτελώντας ακροβατικές φιγούρες με έναν παρτενέρ, βοηθάει στο να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά. Σε μια ιστορία για την «AcroYoga», το CBS ανέφερε ότι η γυμναστική ήταν «καλύτερη από ό,τι η θεραπεία για ζευγάρια σε ειδικό».

    «Νομίζω ότι θα μάθετε αν η σχέση πρόκειται να πετύχει πραγματικά γρήγορα, εάν μπορείτε να κάνετε AcroYoga μαζί», είπε ο Lewis Howes λάτρης της «AcroYoga» στο CBS. «Εάν μπορείτε να δουλέψετε με τα πολύπλοκα κομμάτια της «AcroYoga», τότε μπορείτε να δουλέψετε με τα πολύπλοκα μέρη σε μια σχέση».

    IK4OLB9G

    Υπάρχουν ψυχολογικά οφέλη επίσης.

    Όπως και στην περίπτωση της hot yoga, το μεγαλύτερο όφελος της ακροβατικής μπορεί να είναι αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας.

    «Η ακροβατική γυμναστική είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό», είπε η Donnolo στο Mic. «Πολλοί ενήλικες νιώθουν φόβο. Το να διαλύσετε αυτό το συναίσθημα του φόβου για κάτι που αγαπούσατε όταν ήσασταν παιδί, είναι κάθαρση. Είναι αποκαλυπτικό για μερικούς ανθρώπους».

     



    ΣΧΟΛΙΑ