• LIFE&STYLE

    Από το La La Land στη Jackie – Έξι ταινίες που αξίζει να προσέξετε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

    • NewsRoom


    Περιεχόμενα

    Με την ταινία «La La Land» του Damien Chazelle σκηνοθέτη της ταινίας «Whiplash» και πρωταγωνιστές τους Emma Stone και Ryan Gosling ανοίγει η αυλαία του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία πραγματεύεται τον έρωτα ενός επίδοξου πιανίστα της τζαζ Sebastian (Gosling) με μια ανερχόμενη ηθοποιό (Mia Stone). Η ταινία θα κονταροχτυπηθεί κυριολεκτικά με νέες ταινίες που θα δώσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό κλίμα στη διοργάνωση, καθώς θα συμμετάσχουν αρκετά ηχηρά ονόματα, όπως του Tom Ford, του François Ozon, του Denis Villeneuve και του Derek Cianfrance.

    Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο νησί Lido και η τελετή έναρξης θα είναι σεμνή, από σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν στα ερείπια του φονικού σεισμού που συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία.

    festival

    venice-restaurants-by-canal-xlarge

    Προβολές θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό Palazzo del Cinema στο Lungomare Marconi και σε άλλους χώρους γύρω από το ξενοδοχείο. Από την ίδρυση του (1932) το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχει γίνει το πιο διάσημο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο μαζί με το Φεστιβάλ Κανών και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. 

    festival46

     

    la-la-land

    Συνολικά 56 ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, από τις οποίες οι 20 θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Λιοντάρι. Η διάκριση στο Φεστιβάλ της Βενετίας θεωρείται προάγγελος επιτυχίας και στα Όσκαρ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο τελευταίοι θριαμβευτές των Όσκαρ “Spotlight” και “Birdman”, έκαναν αμφότεροι παγκόσμια πρεμιέρα τους  στη Βενετία, όπως επίσης το 2013 το “Gravity” για τα ειδικά εφέ της ταινίας και η μεγάλη επιτυχία ” The Danish Girl”.

    Ανάμεσα στις ταινίες που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Φεστιβάλ της Βενετίας είναι:

    The Light Between Oceans

    the-light-between-oceans-new-poster-2

    Michael Fassbender, Alicia Vikander και Rachel Weisz οδηγούν την ταινία στην μεγάλη οθόνη σε μια δραματική ταινία που διαπραγματεύεται τη ζωή ενός φαροφύλακας και της σύζυγός του. Το ζευγάρι ζει στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας και μεγαλώνει ένα μωρό που διέσωσε από μια βάρκα.

     

    Jackie

    Jackie

    H Natalie Portman ερμηνεύει την Τζάκι Κένεντι. Η ταινία  λαμβάνει χώρα τις ημέρες αμέσως μετά τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι το 1963.

    Voyage Of Time

    voyage-of-time-460x258

    Η νέα ταινία του  Terrence Malick με τις φωνές των Cate Blanchett και Brad Pitt. Η ταινία διαπραγματεύεται την γέννηση και τον θάνατο του σύμπαντος.

    Frantz

    frantz

    H ταινία του François Ozon περιγράφει τη ζωή μιας νεαρής Γερμανίδας που θρηνεί για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αργότερα γνωρίζει έναν μυστηριώδη Γάλλο που επισκέπτεται τον τάφο του αρραβωνιαστικού της για να αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια και ξεκινά μια καινούρια ιστορία..

    https://www.youtube.com/watch?v=XO_z5BRsFnM

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/goides-xeperasmeni-50arides-erotes-tis-carrie-apo-sex-city-18-chronia-meta/70286

     



    ΣΧΟΛΙΑ