• LIFE&STYLE

    Απίστευτο! Δείτε ποιο διάσημο βιβλίο πουλιέται πάνω από 1 εκατ. δολάρια!

    • NewsRoom


    Ένα νέο αντίτυπο του περίφημου «First Folio» του Ουίλιαμ Σέξπιρ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία στην αγγλική γλώσσα», ανακαλύφθηκε στις ακτές της Σκοτίας. Το First Folio αποτελεί την πρώτη συλλογή των θεατρικών έργων του συγγραφέα. Δημοσιεύτηκε το 1623 και περιέχει 36 θεατρικά –τα μισά από τα οποία δεν είχαν τυπωθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν-, περιλαμβανομένων κάποιων εξαιρετικά σημαντικών κειμένων όπως το Όνειρο Θερινής Νυκτός, ο Μάκβεθ και η Τρικυμία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μόλις 233 είναι γνωστό πως υπάρχουν ακόμη, καθιστώντας το αντίτυπο «ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία στον κόσμο». Το Μάιο, ο οίκος Christie’s πούλησε ένα αντίτυπο του First Folio με μια εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 1,1 και 1,69 εκατ. δολαρίων, επισημαίνει το CNBC.

    First_Folio_VA

    Μάλιστα, η καθηγήτρια Σεξπιρικών Σπουδών του πανεπιστημίου μετέβη στο νεογοτθική αρχοντικό στην περιοχή Isle of Bute της Σκοτίας όπου ανακαλύφθηκε το αντίτυπο και έπειτα από έρευνα επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του. Όπως ανακάλυψε, το βιβλία ανήκε κάποτε στον Isaac Reed, έναν εκδότη που εργαζόταν στο Λονδίνο πριν από περισσότερα από 200 χρόνια.

    Το γεγονός πως το αντίτυπο ανήκε σε έναν άνθρωπο που επεξεργάστηκε τα κείμενα του Ουίλιαμ Σέξπιρ, κάνει αυτή την ανακάλυψη ακόμη πιο συναρπαστική, ισχυρίστηκε η καθηγήτρια.



    ΣΧΟΛΙΑ