• LIFE&STYLE

    Aντώνης Ρέμος, πρώτο τραπέζι πίστα; Mόνο με πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και 10.000 ευρώ

    Aντώνης Ρέμος, πρώτο τραπέζι πίστα; Mόνο με πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και 10.000 ευρώ


    H γραμμή στο σταθερό τηλέφωνο για τις κρατήσεις είναι κατειλημμένη. Δεν είναι τυχαίο πως ένα σαββατοκύριακο μετά τη «μεγάλη» πρεμιέρα του Αντώνη Ρέμου στο κέντρο της Αθήνας, οι λάτρεις της μουσικής των …χωρισμένων θέλουν να κλείσουν το καλύτερο τραπέζι κοντά στην πίστα. Έστω στον εξώστη. Στο προηχογραφημένο μήνυμα, σαν σε μουσικό χαλί, ακούμε το κομμάτι «Δεν σε φοβόμουνα», με την φωνή του πρωταγωνιστή των ημερών, για να γλυκάνει την αναμονή. Και στο τηλεοπτικό σποτ ακούμε εμμονικά το «Μέχρι το τέλος του κόσμου». Προφητικό;

    – Θα ήθελα να κλείσω ένα τραπέζι για το Σάββατο.

    – Αυτό το Σάββατο;

    – Ναι. Στις 4 του μηνός.

    – Για πόσα άτομα;

    – Για οχτώ. Κάπου καλά, μπροστά στην πίστα.

    – Δεν έχει μπροστά, μόνο για το θεωρείο, και πάλι με δυσκολία…

    Όσοι πρόλαβαν, να κλείσουν πρώτο και δεύτερο τραπέζι, μαθαίνουμε ότι έχουν συμφιλιωθεί και εναρμονιστεί με τη διάθεση των ημερών, αφού θα πρέπει να υπολογίσουν περίπου 10.000 ευρώ, για μία νύχτα, και άμεση πρόσβαση στο μικρόφωνο. Πρώτο τραπέζι πίστα. Το πρώτο σαββατοκύριακο ήταν ήδη sold-out. Aπ’ότι φαίνεται, και το δεύτερο, στο Nox, στην Ιερά Οδό.

    Αυτή είναι η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα στην εποχή του Covid-19 που ξεκινάει μετά τις 11, μπορεί και μετά τις 2 το πρωί… The night is young. Η Πέμπτη είναι η καινούργια Παρασκευή, και άλλα κλισέ. Τα μαγαζιά είναι γεμάτα, εστιατόρια, clubs, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όσο πιο «αυστηρή» είναι η πόρτα, και δυσεύρετα τα «καλά» τραπέζια, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει το αντίτιμο. Σχέση προσφοράς και ζήτησης. Και με την αγωνία ενός νέου lockdown, πριν ή μετά τις γιορτές, όλα είναι στο πρόγραμμα.

    Aντώνης Ρέμος, πρώτο τραπέζι πίστα; Mόνο με πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και 10.000 ευρώ

    Την ίδια στιγμή λοιπόν, που ετοιμάζεται η Αυτοκίνηση, με λαμπάκια στην είσοδο, και λάιβ ελληνική μουσική (Χρήστο Μενιδιάτης, Kαίτη Γαρμπή, Alcatrash, Διονύσης Σχοινάς στην «τιμή» των 250 ευρώ η premium φιάλη για 4 άτομα), ο Γιώργος Θεοφάνους μας περιμένει στα βόρεια προάστια στο Cash, μαζί με «καταξιωμένους» φίλους του και νέους ταλαντούχους τραγουδιστές. Φτιάξτε εικόνα: πιάνο, Red Room, βελούδο, θεατρικότητα, κάθε Σάββατο (στις 11μμ) και Κυριακή (στις 9μμ), σε ένα τρίωρο πρόγραμμα με πενταμελή ορχήστρα και fusion ασιατικές-μεσογειακές γεύσεις στο Κεφαλάρι. Πόσο να υπολογίζει το άτομα; 50, 100, 200 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το τραπέζι, και την κατανάλωση.

    Σαν εναλλακτική υπάρχουν πάντοτε και τα κλαμπ με ηλεκτρονική μουσική, για τα παιδιά αναγνωρίσιμων προσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, τα οποία, τηλεφωνούν απευθείας στους μετρ για ένα τραπέζι δίπλα, πίσω, μπροστά στον DJ, όσο πιο γνωστά, τόσο πιο εύκολη η πρόσβαση με την παρέα των φίλων τους, χωρίς πιστοποιητικά και μάσκες, ταυτότητες και έλεγχο, αρκεί η «ελάχιστη» κατανάλωση, για την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, να ξεκινά από τα 1000 ευρώ. Chateau Miraval, σφηνάκια Ντου-Ντου με τεκίλα, ταμπάσκο και ελιά ή τρίλιτρη βότκα, η ζωή είναι ωραία…

    Και η συνέχεια γράφεται στο Dybbuk Club Athenς, στο υπόγειο της Πατριάρχου Ιωακείμ, από την JKM Entertainment Group, με περισσότερη ηλεκτρονική μουσική, διακόσμηση του Αντώνη Καλογρίδη, dance theater, djs και χορεύτριες, εκκωφαντική διασκέδαση, ελάχιστη κατανάλωση on repeat, 100 ευρώ το άτομο, για μια θέση στο τραπέζι, όχι standing. Στην ίδια φιλοσοφία και το Toy Room, το Rock and roll, το Lohan, το Block… Και δεν έχουμε δει ακόμη το «menu» για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Table d’hote ή double dot; «Μα δεν τελειώσαμε…», που τραγουδάει και ο Αντώνης Ρέμος. Είπαμε. Τhe night is young.

    Διαβάστε επίσης

    Ο οίκος Dior και οι 50 αποχρώσεις του λευκού



    ΣΧΟΛΙΑ