• LIFE&STYLE

    Αντετοκούνμπο: Οι «χρυσές» business και τα πανάκριβα ακίνητα του Greek Freak

    Το... διαστημικό σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό

    Το… διαστημικό σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό


    Μπορεί ο δύο φορές MVP του NBA, o δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, να «καρφώνει» δυνατά στα αντίπαλα καλάθια, αλλά κι έξω από τα γήπεδα οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες σημειώνουν εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις.

    Όλο και πιο συχνά η οικογένεια Αντετοκούνμπο επενδύει τα εκατοντάδες εκατομμύρια που κερδίζει, σε διάφορες business.

    Τελευταία επένδυση είναι το νέο κατάστημα Antetokounbros Store που θα εγκαινιαστεί στο Μιλγουόκι, απέναντι από το γήπεδο που ο Γιάννης κάνει τα μαγικά του.

    Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για χθες Σάββατο 7 Οκτωβρίου και σ’ αυτά θα παρευρίσκονταν τα τρία αδέρφια, Γιάννης, Θανάσης και Άλεξ Αντετοκούνμπο.

    Antetokounbros Store

    Και δεν είναι η μόνη επένδυση που κάνει στην πόλη αυτή ο Αντετοκούνμπο. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε ένα εστιατόριο στο Μιλγουόκι που ονομάστηκε «Avli» και έχει ελληνικά φαγητά.

    Είναι μια αλυσίδα εστιατορίων που επεκτείνεται ραγδαία σε διάφορες αμερικανικές πόλεις.

    Τζατζίκι, τυροκαυτερή, ντάκος και χωριάτικη μέχρι σουτζουκάκια, σαγανάκι, σουβλάκι και μουσακάς, προσφέρει το ελληνικό εστιατόριο του Γιάννη.

    Ο Greek Freak κάνει προσεκτικά βήματα στο επιχειρείν, όμως, δείχνει ικανός να επενδύσει και να κερδίσει πολλά. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί η εταιρεία Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, μια συνεργασία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του γνωστού ελληνοαμερικανού επενδυτή, Τζον Κάλαμος ο οποίος έχει την Calamos Investment.

    Το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC είναι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που ήδη έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CGAM από αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Αντετοκούνμπο – μέλος, Γιάννης Κουδούνης – πρόεδρος, Dylan Wondra – μέλος, Θανάσης Αντετοκούνμπο – μειοψηφικός ιδιοκτήτης της CGAM, Γιάννης Σιάνης – μέλος

    Το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (SROI) ένα ενεργό ETF που διαχειρίζονται οι μακροχρόνιοι διαχειριστές χαρτοφυλακίου ESG, Tony Tursich, James Madden, και η Beth Williamson—η  ομάδα οποία δημιούργησε μία από τις πρώτες πλατφόρμες βιώσιμης έρευνας στον κόσμο και βοήθησε να τεθούν τα πρότυπα για πολλά από τα σημερινά χαρτοφυλάκια ESG. Το χαρτοφυλάκιο θα αποτελείται κυρίως από ανεπτυγμένες μετοχές (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) και των αναδυόμενων αγορών που ο Σύμβουλος πιστεύει ότι έχουν δυνατότητες ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο και πληρούν το αποκλειστικό σύστημα αξιολόγησης της ομάδας ESG.

    To 2021 αγόρασε την αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ Milwaukee Brewers, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

    Εχει ποσοστό στην ποδοσφαιρική ομάδα του Τενεσί, Nashville FC και στο Golf Club του Λος Άντζελες, με συνιδιοκτήτες τις Venus και Serena Williams και τον σύζυγο της Serena, Alexis Ohanian, ενώ τα αδέλφια έχουν στα σκαριά και μια εταιρεία παραγωγής, όπως κάνουν τόσοι άλλοι παίκτες του N.B.A.

    Ο Γιάννης έχει συμμετοχή στην εταιρεία Ready Nutrition, startup που ειδικεύεται στα προϊόντα αθλητικής διατροφής.

    Τα έσοδα της Ready Nutrition έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. δολαρίων το 2020.

    Τα ακίνητα

    Τα αδέρφια έχουν κάνει επενδύσεις και στο real estate. Ο Γιάννης έχει αγοράσει στο Μιλγουόκι και μένει με την οικογένειά του ένα εκπληκτικό αρχοντικό το οποίο κόστισε 1,8 εκατ. δολάρια. Βρίσκεται στην αριστοκρατική γειτονιά River Hills, διαθέτει 6 υπνοδωμάτια και 8 μπάνια και εκτείνεται σε μια έκταση 920 τετραγωνικών μέτρων.

    Το αρχοντικό στο Μιλγουόκι

    Εχοντας ένα κατάστημα Antetokounbros Store στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θέλουν να ανοίξουν ακόμη ένα στο κέντρο της Αθήνας και την οδό Ερμού.

    Παράλληλα, αγοράζουν ακριβά ακίνητα. Το 2021 απέκτησαν δύο πολυτελείς βίλες πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Costa Navarino.

    Οι βίλες στη συγκεκριμένη γειτονιά του τουριστικού συγκροτήματος είναι 3 ή 4 δωματίων έχουν επιφάνεια έως 300 τ.μ. και κοστίζουν έως και 2 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπ μόλις το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε ένα πολυτελές σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

    Τέλος κατέχει το 10% της Ελληνικά Οινοποιεία, μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρης Οινοποιεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε ελληνικό εστιατόριο στο Μιλγουόκι

    Οικογένεια Αντετοκούνμπο: Απέκτησε το 10% των Ελληνικών Οινοποιίων – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ