• LIFE&STYLE

    Η ανούσια απολογία του 77χρονου χειριστή για την τραγωδία στην Αίγινα

    • Αθηνά Λαρδή
    77χρονος Αίγινα


    Ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Πειραιά για την τραγωδία στην Αίγινα. Αρχικά, ο “αφηρημένος” χειριστής δήλωσε συγκλονισμένος από το σοκαριστικό γεγονός. Στην απολογία του αναφέρει: “Στις 16 Αυγούστου αποφάσισα να μεταβώ με το σκάφος από το λιμάνι της Αίγινας προς τη σπηλιά της φώκιας στη Μονή. Μαζί μου ήταν οι Επαμεινώνδας Βενετσιάνος, Ευθυμία Βενετσιάνου και Θεοδότη Καρακάση. Η ταχύτητα με την οποία έπλεε το ταχύπλοο ήταν 21 ν.κ. Πραγματοποιείτο ασφαλής πλους αφού με αυτή το σκάφος πλάναρε δηλαδή ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με τη θάλασσα. Η πορεία πλεύσης μου ήταν από Βορρά προς Νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της Μονής. Το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά. Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης.”

    Όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε γιατί εγκατέλειψε το τουριστικό σκάφος, χωρίς καν να πετάξει σωσίβια στους ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα, εκείνος απάντησε: “Η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα!” 

    Επειδή, λοιπόν, μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιπόλαιου και αφηρημένου 77χρονου, αποφάσισε να αφήσει 4 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδάκι 5 χρονών, να πεθάνουν αβοήθητοι.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του 44χρονου πατέρα και της 5χρονης κόρης, που έχασαν τη ζωή τους, όταν το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος εμβόλισε το τουριστικό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν, αμφισβητούν όλα όσα ανέφερε στην απολογία του ο 77χρονος και ζητούν από οποιονδήποτε υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, να εμφανιστεί και να καταθέσει, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης των τεχνικών γεγονότων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/egina-spasmodikes-antidrasis-apo-siriza-kata-dimosiografon-mme-ke-antipolitefsis/68326

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tragodia-stin-egina-nekri-zitoun-apantisis-apo-ton-77chrono/68234



    ΣΧΟΛΙΑ