• LIFE&STYLE

    Ανήκουστο: Παιδάκια τεσσάρων ετών επιλέγουν μόνα τους.. το φύλο τους

    • NewsRoom


    Εξαγριωμένοι γονείς παρέλαβαν μια επιστολή από τα δημοτικό σχολείο των παιδιών τους μέσα στην οποία υπήρχαν πληροφορίες για το πως πρέπει να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους για την επιλογή του φύλου τους. Αυτή η ασυνήθιστη επιστολή παρέλαβαν σαστισμένοι γονείς βρετανικών ιδρυμάτων που φαίνεται να θέλουν παιδιά ακόμη και μικρότερα των 4 χρονών να επιλέγουν μόνα τους το φύλο.

    Η επιστολή στάλθηκε σε χιλιάδες οικογένειες από τα ιδρύματα του Brighton και του γραφείου τοπικής αυτοδιοίκησης, Hove City Counsil, στο οποίο καταγράφονταν δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε για το ποιο σχολείο θα επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά τους, ενώ το δεύτερο εστιαζόταν στην απάντηση του ερωτήματος “τι φύλο προτιμάει να είναι το παιδί σας;”

    Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο κείμενο της επιστολής υπήρχε ένα σημείωμα δίπλα στο οποίο υπήρχαν τα κουτάκια άντρας/ γυναίκα, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι το εθνικό σύστημα δίνει μόνο δύο επιλογές στα παιδιά. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι οδηγίες που εξηγούσαν τον τρόπο που έπρεπε να ακολουθήσουν οι γονείς για να ρωτήσουν τα παιδιά τους να διαλέξουν  από μόνα τους σε ποιο από τα δύο φύλα νιώθουν να ανήκουν. Ακόμη μέσα αναφερόταν ” Παρακαλούμε να υποστηρίξετε τα παιδιά σας ώστε να επιλέξουν το φύλο στο οποίο θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει”.

    Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των γονιών ήταν κάτι περισσότερο από αρνητικά καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι όλη αυτή η περίπλοκη κατάσταση καταστρέφει την αθωότητα των παιδιών. Ακόμη θεωρούν την προσέγγιση αυτή ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς τα παιδιά, ειδικότερα τα 4χρονα, δεν μπορούν να δρουν και να σκέφτονται σαν ενήλικες, άρα δεν μπορούν να κατανοήσουν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς ρόλους.

    Μια έντρομη μητέρα ανέφερε επίσης “τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ενήλικη οπτική του κόσμου, καθώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να καταλάβουν τις κοινωνικές δομές ενός κράτους”, τονίζοντας έτσι την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της κίνησης αυτής. Ακόμη πολλοί ανέφεραν ότι θα ήταν καλύτερο τα σχολεία να επικεντρώνονται στο τι θα διδάσκουν στα παιδιά, παρά στο να τους προτρέπουν να σκέφτονται περίπλοκα ζητήματα που δεν ταιριάζουν στο νεαρό της ηλικίας τους.

    gender-roles

    Από την μεριά των ιδρυμάτων ήρθε η απάντηση πως η κίνηση τους αυτή ήρθε μετά από αίτηση που είχαν κάνει γονείς για μια πιο ανοιχτή προσέγγιση του συγκεκριμένου ιδρύματος. Ακόμη οι υπεύθυνοι του Brightnon, αναφέρουν πως εξαιτίας της μεγάλης απήχησης που έχει το ίδρυμα τους σε διάφορες μειονότητες σεξουαλικών προτιμήσεων, οφείλουν να εξασφαλίσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ασφάλεια των παιδιών αυτών.

    Με το να διαχωρίζουν τα φύλα και κάνοντας τα συγκεκριμένα, οι ίδιοι θεωρούν ότι θα καταπολεμηθούν τα φαινόμενα του σχολικής βίας σε άτομα που “διαφέρουν”. Αφήνοντας λοιπόν τα μικρά παιδιά να επιλέγουν το φύλο τους, δημιουργεί κατά τους ίδιους ένα κλίμα και ένα αίσθημα ενότητας ανάμεσα σε όλα τα διαφορετικά άτομα που βρίσκονται στο χώρο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/article-salos-sto-diadiktuo-me-ton-engono-tou-rosou-oligarchi-pou-echi-emmoni-me-to-sex/39391



    ΣΧΟΛΙΑ