• LIFE&STYLE

    Αμετανόητος δηλώνει ο δραπέτης τραγουδιστής- Πώς κατάφερε να ζει 17 χρόνια ως φυγάς

    • NewsRoom


    Καλεσμένος βρέθηκε χθες στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ο Κωνσταντίνος Δαναός, ένα πρόσωπο που απασχόλησε πολύ τα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν επί 17 χρόνια δραπέτης από τις φυλακές Αλικαρνασσού, ζώντας μια φυσιολογική ζωή, η οποία μάλιστα χαρακτηριζόταν από δημοσιότητα, καθώς οι δουλειές που έκανε είχαν πάντοτε το στοιχείο της επωνυμίας.

    Ο άνδρας με τα χίλια πρόσωπα, όπως τον χαρακτήρισαν, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο πλατό της εκπομπής «Μετά τα μεσάνυχτα», προχωρώντας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τις πράξεις του, όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να κρατήσει τον εαυτό του μακριά από τη φυλακή, όπου ήταν καταδικασμένος. Ο πρώην δραπέτης αναφέρθηκε στα τεχνάσματα στα οποία προχώρησε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να μπορεί να χει φυσιολογικά και χωρίς να μαθευτεί η αλήθεια για την ταυτότητά του. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, παρέστησε, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, τον γιο της ηθοποιού Κατερίνας Τσοπέη, ενώ συχνά επικαλούνταν επώνυμους ανθρώπους, προκειμένου να αποσπά εύκολα χρήματα από διάφορες πηγές. Ο Κωνσταντίνος Δαναός μίλησε επίσης στην Ελεονώρα Μελέτη για τη ζωή του πριν τη φυλακή, την απόδραση, τα χρόνιας ως φυγάς και τα σχέδιά του τώρα, που έχει αφήσει πίσω του όλη αυτή την υπόθεση.

    Αναφορικά με τη ζωή του πριν τη φυλακή, ο τραγουδιστής ανέφερε «Οι άνθρωποι που δεν είναι κοντά στην οικογένειά τους, μπλέκουν πάρα πολύ άσχημα. Μπλέκεις σε καταστάσεις που σε κάνουν να νομίζεις, στα 23, πως είσαι εσύ και δεν υπάρχει κανένας άλλος. Με έβαλαν στο τρυπάκι να βγω στην παρανομία, με καταστάσεις που δεν τιμούν εμένα» είπε, εκμυστηρευόμενος τις απάτες τις οποίες έκανε στο παρελθόν, αλλά και μετά την απόδραση, όπου προσποιούνταν άλλους ανθρώπους, προκειμένου να αποσπά χρήματα, για να καταφέρει να ζει. «Παρουσιαζόμουν ως γόνος κάποιου ή κάποιας που ήταν εκείνη την περίοδο στην επικαιρότητα» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Δεν με τιμά αυτό».

    Μιλώντας για τον καιρό που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ανέφερε «Έγινε μια καταγγελία, μια μήνυση, η μία μήνυση έφερε την άλλη. Το δικαστήριο έγινε ερήμην μου, γιατί δεν είχα παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Βγήκε λοιπόν μια ποινή και ένα ένταλμα σύλληψης». Όπως εξήγησε ο φυγάς τραγουδιστής, όταν εκείνος θέλησε να βγάλει καινούρια ταυτότητα, οι αρχές σκόνταψαν στο ένταλμα και τον συνέλαβαν.

    Έπειτα, ο Δαναός εισήχθη στις φυλακές Αλικαρνασσού, στις οποίες, όπως αποκάλυψε, πέρασε εφιαλτικές στιγμές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγκρατούμενό του, που τον κακοποιούσε επί έναν χρόνο. «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, πρώτον γιατί ήταν βαρυποινίτης και δεύτερον γιατί με είχε πείσει ότι θα μπορούσε να μου κάνει κακό» σημειώνει στην Ελεονώρα Μελέτη. Για το λόγο αυτό και για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν γενικότερα στις φυλακές της Αλικαρνασσού, ο Δαναός θέλησε να ξεφύγει, δραπετεύοντας, κατά την άδεια που του δόθηκε.

    Δραπετεύοντας από τις φυλακές, ο Κωνσταντίνος Δαναός γνώρισε μια γυναίκα, που εργαζόταν παλιά ως μακιγιέζ στη Φίνος Φιλμ. Αυτή τον βοήθησε να αλλάξει προφίλ και ταυτότητα. «Όλα έγιναν ξαφνικά. Ούτε φανταζόμουν ότι θα κάνω τηλεόραση, ούτε ότι θα τραγουδάω, ούτε ότι θα παίξω σε σειρά στον ALPHA» εξήγησε για την περίοδο μετά την απόδραση από την φυλακή. «Είχα τηλεοπτική παρουσία και νυχτερινή παρουσία σε μαγαζί που τραγουδούσα» είπε και εξήγησε τους λόγους που δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν. Όπως ανέφερε, όταν ήταν στη φυλακή, ήταν πολύ πιο παχύς. Έχασε 50 κιλά από τότε, άρχισε να προσέχει τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να γίνει αντιληπτός από εκείνους που τον γνώριζαν με την παλιά του εικόνα.

    Μιλώντας για το πώς πέρασε όλα τα αυτά τα χρόνια που ζούσε μια «φυσιολογική» ζωή, μακριά από την καταδίκη του στις φυλακές, εξήγησε «Πέρασα πάρα πολύ άσχημα, μην νομίζεις ότι επειδή ήμουν έξω, ήμουν ευτυχισμένος. Ήμουν με βαριά κατάθλιψη», ενώ για την απόφασή του να δραπετεύσει δήλωσε με σιγουριά ότι δε μετανιώνει. «Δεν το μετανιώνω. Όταν πήγα εκεί, το ίδιο πράγμα τους είπα, δεν το μετανιώνω». Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Δαναός, έπεσε σε έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας, όπου χρειάστηκε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Αρχικά, έδωσε το ψευδώνυμό του, το οποίο φυσικά και δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων. «Κύριε, είμαι ο τάδε» τους είπε στη συνέχεια, αποκαλύπτοντας πως είναι ο φυγάς που ζει εκτός φυλακών επί 17 χρόνια.

    Μιλώντας για τα σχέδια που έχει τώρα, που απελευθερώθηκε και απαλλάχθηκε επίσημα από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, είπε «Θα ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή, κάνοντας πράγματα που ήθελα 17 χρόνια να κάνω και δεν μπορούσα. Έχω μια σχέση πολλά χρόνια, είμαστε καλά και δεν μπορούσα να είμαι εκεί, έπρεπε να είναι μόνο εκείνος εδώ» περιγράφει και στη συνέχεια αποκαλύπτει πως ούτε ο σύντροφός του γνώριζε τι είχε συμβεί. Ο Κωνσταντίνος Δαναός λέει πως σκοπεύει να ταξιδέψει και να ζήσει στο εξωτερικό.

    Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα εκμυστηρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Δαναός μετά την απελευθέρωσή του, στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη:



    ΣΧΟΛΙΑ