• LIFE&STYLE

    Οι Αμερικανοί υμνούν την Φολέγανδρο: Αυτός είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός


    Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη  ποιος θα είναι ο προορισμός σας για το φετινό καλοκαίρι… το TripAdvisor σας έχει την λύση. Προορισμός για εξεζητημένα γούστα, η Φολέγανδρος αναδεικνύεται σε νέα σταρ των Κυκλάδων και must visit προορισμό. Μάλιστα οι Αμερικανοί υμνούν το νησί- την χαρακτηρίζουν ως “η νέα Σαντορίνη” και την συμπεριλαμβάνουν στους καλύτερους άγνωστους προορισμούς της Ευρώπης. Η Φολέγανδρος ξεχωρίζει για τα γραφικά της τοπία, τα λευκά εκκλησάκια χτισμένα πάνω στα βράχια και τις μυστικές της παραλίες!

    folegandros5

    Οι Φολεγανδρίτες συνεχίζουν να φροντίζουν τον τόπο τους και να απολαμβάνουν τη ζωή με τον δικό τους τρόπο που μοιράζονται με τους ολοένα και περισσότερους φίλους του νησιού. Αξίζει να γευτείτε το σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό στη Χώρα, στον Καραβοστάση, στην Αγκάλη ή στην Άνω Μεριά, και να διασκεδάσετε τις νύχτες με ρακόμελα στις πλατείες της Χώρας.

    folegandros-07

    Στις παραλίες φτάνει κανείς με τουριστικά καραβάκια, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Για τις πιο απομονωμένες αμμουδιές προτιμήστε το περπάτημα. Η Φολέγανδρος είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία: τα μονοπάτια ανάμεσα στις ξερολιθιές περνούν από παλιούς μύλους, εγκαταλελειμμένες θεμωνιές, ερημικά ξωκλήσια και διασχίζουν όλο το νησί.

    Δείτε άλλους 5 άγνωστους προορισμούς της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, σύμφωνα με το TripAdvisor …

    1. Korčula, Kροατία

    Korcula-Croatia

    Φανταστείτε το Ντουμπρόβνικ σε μικρογραφία, χωρίς τις ορδές τουριστών. Το ειδυλλιακό νησί, ανοικτά των ακτών της Δαλματίας, είναι διαποτισμένο με μύθους. Τον 4ο αιώνα π.Χ. ήταν ελληνική αποικία, πριν τεθεί υπό ρωμαϊκή κυριαρχία, ενώ λέγεται ότι ήταν η γενέτειρα του Μάρκο Πόλο.Οι επισκέπτες της ενδιαφέρονται κυρίως για την εξερεύνηση της γοητείας της μεσαιωνικής πόλης, με τα απότομα πλακόστρωτα δρομάκια και τις παρθένες παραλίες της Αδριατικής.

    2. Budva, Μαυροβούνιο

    Montenegro-Budva

    Πλούσια σε τόσο φυσική ομορφιά και ιστορία, η Budva έχει μια ατμοσφαιρική παλιά πόλη, γεμάτη με εκκλησίες, αυλές, στοές και καφετέριες. Ακριβώς νότια της πόλης είναι το εκπληκτικό Sveti Stefan, ένα βραβευμένο θέρετρο της Aman, σε ένα μικρό νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα στενό ισθμό. Δειπνήστε με βιολογικά προϊόντα, στρείδια βράχου και τοπικά τυριά σε ένα από τα πολλά ρομαντικά εστιατόρια.

    3. Aeroskobing, Δανία

    denmark

    Η λέξη «παραμύθι» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει το νησί Aeroskobing, και ο λόγος γίνεται προφανής από τη στιγμή που θα αποβιβαστείτε από το πλοίο: αυτή η τελεία στη Βαλτική Θάλασσα, 3 ώρες από την Κοπεγχάγη, έχει χωριά με στενά λιθόστρωτα, δρομάκια με κόκκινα κεραμίδια, μισό-ξύλινα σπίτια που χρονολογούνται από το 1.600 που αρμόζουν στις ιστορίες των αδελφών Grimm.

    4. San Cassiano, Ιταλία

    San Cassiano

    Ένας κρυμμένος θησαυρός στην περιοχή Alta Badia. Περιτριγυρισμένη από ορεινό τοπίο, αυτή η πόλη καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση ενός ταπεινού, ρουστίκ χωριού, διαθέτοντας την ίδια ώρα, δύο βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια. Η οικογενειακή επιχείρηση Rosa Alpina προσφέρει μια ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή.

    5. Hallstatt, Αυστρία

    Hallstatt-Austria-10

    Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με αλπικό χωριό μέσα σε λίμνη: φαίνεται πραγματικά σαν βγαλμένο από παραμύθι. Κάνετε έναν περίπατο στο μονοπάτι Echerntal με θέα που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και ζωγράφους ανά τους αιώνες, και στη συνέχεια μείνετε σε ένα άνετο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Agathawirt από το 1517, γνωστό ως μια εξαιρετική βάση για πεζοπόρους και ποδηλάτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/viral-vinteo-mee-tin-ikoniki-pragmatikotita-tou-tsipra-video/58927



    ΣΧΟΛΙΑ