• LIFE&STYLE

    Αλλεργία στο… jogging! Απλή δικαιολογία ή σοβαρή πάθηση;

    • NewsRoom


    Μπορεί να ακούγεται σαν την τέλεια δικαιολογία για να αποφύγετε τη γυμναστική όμως μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όσα ίσχυαν ως σήμερα!

    Μια ομάδα επιστημόνων έχουν εντοπίσει μια γενετική μετάλλαξη που ευθύνεται για μια σπάνια μορφή κυψελών, η οποία προκαλείται με την δόνηση.

    Η κατάσταση, γνωστή ως δονητική κνίδωση, μπορεί να προκληθεί από το τρέξιμο ακόμα και το χειροκρότημα!

    The vibration causes a temporary skin rash, by promoting the release of inflammatory chemicals from the immune system's mast cells

    Η δόνηση προκαλεί ένα προσωρινό δερματικό εξάνθημα, προωθώντας την απελευθέρωση φλεγμονωδών χημικών ουσιών από τα ιστιοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Η.Π.Α, δήλωσε: «Διερευνώντας τις σπάνιες παθήσεις, όπως η δονητική κνίδωση μπορούν να δοθούν σημαντικές πληροφορίες για το πώς οι λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος αντιδρούν σε κάποια ερεθίσματα έτσι ώστε να παράγουν συμπτώματα αλλεργίας, τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως εξουθενωτικά.

    «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες νέες όψεις των μαστοκυττάρων βιολογίας, προσθέτοντας στη γνώση μας το πώς μπορούν να προκληθούν οι αλλεργικές αντιδράσεις ».



    ΣΧΟΛΙΑ