• LIFE&STYLE

    Αλλάξτε σήμερα τη ζωή σας κάνοντας αυτά τα 7 άβολα πράγματα


    Tο τι κάνει κάποιον να νιώθει άβολα, εξαρτάται από το άτομο, αλλά μία αλήθεια είναι ότι
    η αξία της αναγνώρισης ασκεί μεγάλη πίεση στους περισσότερους.
    Όπως η Quora χρήστης του Joos Meyer εξηγεί ότι  “Έίναι άβολο πράγμα να κάνεις ένα κρύο ντουζ, όμως αυτό μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου”. Το κλειδί στην αυτοβελτίωση είναι όταν πιέζεσαι να κάνεις πράγματα με τα οποία δε νιώθεις άνετος.

    “Θεωρώ ότι η καλύτερη μέθοδος είναι κάθε μέρη ή εβδομάδα να κάνεις μία εργασία ή να βρίσκεσαι σε μία κατάσταση, που σε κάνει να νιώθεις ελαφρώς άβολα. Αυτό μπορεί να ενσωματωθεί στο μοντέλο της ομαλότητας  και σιγά σιγά να μην αισθάνεσαι ιδιαίτερα δυσάρεστα με αυτό.

    1. Να αναρωτιέστε για τα πάντα

    1-question-everything

    «Το πιο ενοχλητικό πράγμα, που μπορούμε να κάνουμε είναι να αμφισβητήσουμε ό, τι θεωρούμε δεδομένο και να αναζητήσουμε απαντήσεις”, γράφει ο Malli Gurram. “Προσπαθήστε να δείτε την άλλη πλευρά του κανόνα.”

    2. Να είστε ειλικρινείς

    2-be-honest

     Όντα ειλικρινείς με κάποιον στη ζωή σας, θα είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα πράγματα, που μπορείτε να κάνετε, λέει ο Ryan Brown, αλλά μπορεί επίσης να είναι και το πιο πολύτιμο.

    Για να το κάνετε αυτό, ο Brown προτείνει τη σύνταξη μιας λίστας με όλους τους ανθρώπους στους οποίους έχετε να πείτε κάτι καλό ή κακό, καταγράφοντας τα ειλικρινή συναισθήματα που θέλετε να εκφράσετε σε αυτούς σε μια επιστολή, παραδίδοντάς τους ο ίδιος το γράμμα και σημειώνοντας τι συνέβη μετά από αυτό και κατά πόσο η εμπειρία σας αυτή επηρέασε τη σχέση σας με το άλλο πρόσωπο.

    “Αν είστε πραγματικά ειλικρινής, κάθε γράμμα που γράφετε θα πρέπει να σας κάνει αρκετά συναισθηματικό. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχουν αξιοποιηθεί τα συναισθήματά σας και αυτό σημαίνει κάτι για εσάς.
    “Μην ξεχνάτε ότι οτιδήποτε μαθαίνετε από την εμπειρία σας, θα σας ακολουθεί για πάντα”.

    3. Αυτοσυγκέντρωση

    3-meditate

    Πολλές φορές το να επιβραδύνετε, για να βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όσους από εσάς βρίσκεστε συνεχώς εν κινήσει και σκέπτεστε διαρκώς ποια πράγματα έχετε να κάνετε μετά.

    Αλλά, όπως η Nathan Hershey επισημαίνει, μπορείτε να απολαύσετε την ενίσχυση της γνωστικής σας ικανότητας, τη συναισθηματική σας νοημοσύνη και την συνολική αυτοπειθαρχία σας.

    4. Ξυπνήστε πάρα πολύ νωρίς

    4-wake-upextremely-early

    Ο Ekin Öcalan αγαπά να ξυπνά πριν από την ανατολή του ήλιου, διότι τότε μπορεί να έχει τις ιδανικές συνθήκες μελέτης και εργασίας. “Ξυπνήστε στις πέντε το πρωί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται, είναι τέλειο αν και αρκετά δύσκολο, είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάτε την ημέρα σας στη σιωπή”, γράφει.

    5. Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό

    5-do-something-creative

    “Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να είναι δημιουργικοί. Στη συνέχεια, πηγαίνουν στο σπίτι και κάθονται μπροστά στην τηλεόραση, πίνοντας κόκκινο κρασί,” γράφει ο Mark Toole.

    Ενώ ο φόβος της απόρριψης και της αποτυχίας είναι ισχυρoί, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό τόσο για το σώμα σας όσο και για το μυαλό σας. Αυτά είναι άλλωστε και τα σημαντικότερα που διαθέτετε μιας και μόνο εσείς μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας πραγματικά.

    6. Παρακολουθήστε τι τρώτε

    8-track-what-you-eat

    Η παρακολούθηση όλων των τροφίμων, που τρώτε και της  άσκησης που κάνετε σε μια ημέρα μπορεί να είναι προκλητική. Η Tina Marshall λέει ότι η εφαρμογή MyFitnessPal, την βοήθησε να δει το κακό που είχε κάνει στο σώμα της.

    «Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο λίγα θρεπτικά συστατικά λάμβανα και πόσο πολλή ζάχαρη και λίπος έπαιρνα καθημερινά μέχρι που άρχισα να το παρακολουθώ σε τακτική βάση γράφει.

    7. Εξασκηθείτε στον δημόσιο διάλογο

    10-practice-public-speakingΜπορεί να είναι τρομακτικό και μόνο να το σκεφτείτε, αλλά ποτέ δεν γνωρίζετε πότε μπορείτε να κλιθείτε να μιλήσετε μπροστά σε κοινό.
    Καλό είναι να κάνετε πρακτική, καθώς αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας σας.

    Ο Gurram σας συνιστά να ενταχθείτε σε μια ομάδα αυτοσχεδιασμού στην πόλη σας: «Είναι αρκετά τρομακτικό μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι ο καθένας γύρω σας αισθάνεται το ίδιο.”

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/tropologia-gia-ta-anadromika-tou-ekas-katrougkalos-kanis-den-tha-epistrepsi-chrimata/47389

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ted-nicholas-negroponte-i-pente-provlepsis-tou-apo-to-1984/46441



    ΣΧΟΛΙΑ