• LIFE&STYLE

    Aυτή είναι η αθλήτρια που “σπάει” ένα διαφορετικό ρεκόρ στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες

    • NewsRoom


    Αυτό το καλοκαίρι το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Είναι επίσημο ότι απομένουν 100 μέρες για την τελετή έναρξης, είναι λογικό ότι η αγωνία εντείνεται καθώς παρακολουθούμε τις διαδρομές των καλύτερων αθλητών παγκοσμίως και τις εκπληκτικές αθλήτριες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου. Μια από αυτές τις γυναίκες είναι η Oksana Chusovitina, γυμνάστρια από το Ουζμπεκιστάν η οποία πρόσφατα παρέλαβε πιστοποίηση για τη συμμετοχή της στους αγώνες.

    oksana 34 Chusovitina

    Παρ’όλο που δεν εντυπωσιάζει τόσο πολύ ότι η  Oksana Chusovitina  βοήθησε την ομάδα αθλητών USSR να πάρουν το χρυσό μετάλλιο στην έδρα τους στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1992 και κατέχει δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες, ωστόσο η ισχυρή αθλήτρια είναι 40 χρονών.

    oksanachusovitina.

    Σίγουρα δεν θα σας κάνει εντύπωση η ηλικία των 40 ετών ωστόσο, όταν μιλάμε για αθλητές, η μέση ηλικία ενός ολυμπιονίκη είναι τα 16 έτη και οι περισσότεροι αθλητές αποσύρονται στη ηλικία των 20 ετών.

    oksana 78

    Olympiazw

    Oksana Chusovitina of Germany gestures after competing in the women's gymnastics vault final in the North Greenwich Arena during the London 2012 Olympic Games

    oksana 47

    Oksana-Chusovitina-39

    Women's ECh-Brussels 2012:

    Oksana Chusovitina oksana 90

    Tα περιθώρια για συμμετοχή αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι στενά. Οι περισσότεροι αθλητές έχουν μια συμμετοχή, μπορεί και δύο σε όλη τους την καριέρα. Aλλά το Ρίο θα σημαδέψει τη συμμετοχή της Oksana Chusovitina για έβδομη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες και από την ώρα που θα ξεκινήσουν οι αγώνες εκείνη θα είναι 41 ετών, όντας η μεγαλύτερη αθλήτρια ενόργανης.

    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αμφιβάλλεις για την ικανότητά σου να ολοκληρώσεις ένα σετ από καθίσματα ή να διασχίσεις την διαδρομή σου σε ένα ημι-μαραθώνιο, τότε αναλογίσου την  Oksana και σίγουρα θα πετύχεις τους στόχους σου και ακόμα περισσότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ