• LIFE&STYLE

    Άγνωστος φορά τον πίνακα… κολάρο στην εικαστική performer Μαρίνα Αμπράμοβιτς (video)

    • NewsRoom

    Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς


    Άγρια επίθεση από άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα δέχτηκε η γνωστή Σέρβα εικαστική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς, στη διάρκεια αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στην ίδια σε μουσείο της Φλωρεντίας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ο άνδρας επιτέθηκε στην Αμπράμοβιτς με ένα κάδρο, με το οποίο την χτύπησε στο κεφάλι, την ώρα που στεκόταν στον προαύλιο χώρο του Παλάτσο Στρότζι.

    Στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη από την τοπική αστυνομία.

    Με ανάρτησή του, ο διευθυντής του μουσείου, Αρτούρο Γκαλανσίνο, διαβεβαίωσε το κοινό ότι η καλλιτέχνιδα είναι καλά στην υγεία της.

    Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο πίνακας που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν ένα πορτραίτο της Αμπράμοβιτς που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος.

    Η Αμπράμοβιτς, που χρησιμοποιεί συχνά το σώμα της ως μέσο έκφρασης στην τέχνη της, ήθελε να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο στον άνδρα για να τον ρωτήσει γιατί προχώρησε στην κίνηση αυτή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επιμελητής της έκθεσης.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα κίνητρα του δράστη.

    Πάντως, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επίδοξος καλλιτέχνης απασχολεί τις Αρχές, αφού σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έχει ξεγυμνωθεί σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο της δικής του «performance art».



    ΣΧΟΛΙΑ