• LIFE&STYLE

    Αυτό είναι το φάρμακο που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και είναι ικανό να νικήσει τον καρκίνο

    • NewsRoom


    Νέα έρευνα έδειξε πως μια ασπιρίνη την ημέρα μειώνει την  πιθανότητα θνησιμότητας από καρκίνο. Οι  47 εργασίες στο πανεπιστήμιο Cardiff αποκάλυψαν πως το απλό παυσίπονο μειώνει πάνω από 50% τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρκίνο του προστάτη, του εντέρου και του μαστού. Και σε εκείνους που έχουν   ένα ορισμένο γονίδιο διπλασιάζονται οι πιθανότητες της επιβίωσης. Με την ασπιρίνη να είναι ήδη γνωστή στο να σταματάει τον καρκίνο και να μην αναπτύσσεται και στο γεγονός ότι προστατεύει την υγεία της καρδιάς, ο ερευνητής Peter Elwood είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι άνθρωποι να ξέρουν τα οφέλη της ασπιρίνης.

    aspirn 2
    Επίσης είπε πως η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε διαθέσιμα στοιχεία, έδειξε πως οι μικρές ποσότητες ασπιρίνης που πήραν ασθενείς με καρκίνο στο έντερο, στον προστάτη και στο μαστό, σε σχέση με άλλες θεραπείες, έχουν συσχετισθεί με την μείωση των θανάτων και της ταχύτητας του καρκίνου σε ποσοστό 15-20%. Μάλιστα τονίζει ότι είναι αξιοσημείωτο πως ένα απλό φάρμακο μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά.
    Ο καθηγητής είπε ότι οι κίνδυνοι της ασπιρίνης- συμπεριλαμβανομένων πιθανά τις θανατηφόρες αιμορραγίες  στο στομάχι και στον εγκέφαλο έχουν μεγαλοποιηθεί. Και η προσωπική εργασία του έχει δείξει πως καθώς οι αιμορραγίες είναι πιο συχνές, υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι από  τους συνηθισμένους. Τέλος, επισήμανε πως τα οφέλη του να παίρνεις μια ασπιρίνη την ημέρα ξεπερνούν τους κινδύνους.



    ΣΧΟΛΙΑ