• LIFE&STYLE

    Δείτε γιατί το Βερολίνο είναι η πιο φθηνή φοιτητική πόλη. Ποιες άλλες ακολουθούν

    • NewsRoom


    Η φοιτητική ζωή, όπως όλοι γνωρίζουμε, απαιτεί και ένα σχετικά γερό πορτοφόλι! Ενοίκια, έπιπλα, λογαριασμοί αλλά και προσωπικά έξοδα προστίθενται στις οικογενειακές δαπάνες τουλάχιστον για 4 χρόνια.  Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες και καταστάσεις οδηγούν όλο και περισσότερους νέους να δηλώσουν σχολές που βρίσκονται στην πόλη τους ή έστω κάπου όπου ένα συγγενικό πρόσωπο θα μπορεί να τους φιλοξενήσει, μειώνοντας αρκετά τα έξοδα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε κάθε χρόνο όλο και κάπου θα δούμε ή θα διαβάσουμε κάποια έρευνα που θα αναφέρεται στο ποιες είναι οι πιο οικονομικές πόλεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να σπουδάσει ένας νέος.

    Μία τέτοιου είδους έρευνα πραγματοποίησε και το World Student Housing, σύμφωνα με το οποίο η πιο φθηνή φοιτητούπολη στον κόσμο, για το 2015, είναι το Βερολίνο και μάλιστα με διαφορά! Για την έρευνα αυτή λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν τρεις πολύ συγκεκριμένοι παράγοντες: το κόστος ζωής, της στέγασης αλλά και αυτό των διδάκτρων.

    Οι ειδικοί υπολόγισαν ότι τα μηνιαία έξοδα στο Βερολίνο ανέρχονται κάπου στα 1.000 δολάρια, ποσό που απέχει κατά πολύ από τα χρήματα που θα χρειαζόταν ένας φοιτητής για να μείνει στην πιο ακριβή φοιτητούπολη, τη Βοστόνη, όπου και θα πλήρωνε  το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.446 δολαρίων το μήνα.

    berlin-is-the-cheapest-top-tier-city-in-the-world

    Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι η Γερμανία έχει δει μία αύξηση στις εγγραφές στα πανεπιστήμιά της τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλετε τόσο στο χαμηλό κόστος ζωής όσο και στην πρόσφατη απόφασή της να καταργήσει τα δίδακτρα. Επίσης μεγάλος αριθμός των μαθημάτων που προσφέρονται στα γερμανικά πανεπιστήμια διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, γεγονός που συνέβαλε στην προσέλευση πολλών αγγλόφωνων φοιτητών στη χώρα. Σε μία μελέτη που διεξήχθη μεταξύ του 2012 και του 2013 από το TopUniversities.com η Γερμανία ήταν η 4η πιο δημοφιλής επιλογή για τους φοιτητές σε διεθνές επίπεδο μετά τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά. Στην Ευρώπη μετά το Βερολίνο η πιο φθηνή πόλη για τους φοιτητές είναι το Μόναχο ακολουθούν η Λιόν και η Βαρκελώνη.

    SavillsWorldStudentHousing2015

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/ean-psachnete-tora-pou-tha-spoudasete-dite-ta-21-kalitera-panepistimia-tou-kosmou/76387

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-30-omorfotera-panepistimia-tis-evropis/74322

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ