• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η νέα 24ωρη υπηρεσία του Facebook για την αποτροπή αυτοκτονιών -Πώς λειτουργεί

    Facebook


    Νέες εξελιγμένες δυνατότητες για την αποτροπή αυτοκτονιών μέσω Facebook εισάγει η ομάδα του  Mark  Zuckerberg στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου. Τα νέα εργαλεία απευθύνονται τόσο στους χρήστες που ενδεχομένως σκέφτονται να αυτοκτονήσουν ή να βλάψουν τον εαυτό τους, όσο και σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάποιο κοντινό τους πρόσωπο διατρέχει κίνδυνο.

    Για την ανάπτυξη των νέων αυτών εργαλείων το Facebook βρίσκεται σε συνεργασία με οργανώσεις που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την πρόληψη αυτοκτονιών, συμπεριλαμβανομένων των Forefront, Lifeline και Save.org.

    Χρήστες, οι οποίοι παρατηρούν ένα ανησυχητικό post ενός φίλου τους, τώρα θα μπορούν να το αναφέρουν σε μια παγκόσμια ομάδα του Facebook, που θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με τους New York Times, η ομάδα αυτή είναι ειδικά εκπαιδευμένη, ώστε να εντοπίζει τα συγκεκριμένα περιεχόμενα. Οι δημοσιεύσεις που θα επισημαίνονται θα έχουν μια προτεραιότητα και θα δίνονται ορισμένες επιλογές στον χρήστη την επόμενη φορά που θα συνδεθεί στο λογαριασμό του. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να επικοινωνήσει με μια αρμόδια αρχή, αν επιθυμεί να μοιραστεί το πρόβλημά του με κάποιον φίλο του, ενώ θα μπορεί να διαβάσει και κάποιες συμβουλές.

    Οι ίδιες επιλογές θα δίνονται και στο άτομο, που έκανε τη σχετική αναφορά. Συγχρόνως, το Facebook θα του παρέχει και κάποια συμβουλευτικά μηνύματα, τα οποία θα μπορεί να τα στείλει στο φίλο του, που βρίσκεται σε ανάγκη, σε μια προσπάθεια αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μαζί του. Εκτός από αυτά, όμως, το Facebook προτρέπει τους χρήστες να επικοινωνούν άμεσα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μόλις αντιληφθούν κάτι σχετικό ή έστω αν πιστεύουν πως κάποιος διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. Τα νέα αυτά εργαλεία θα είναι παγκόσμια και σε όλες τις γλώσσες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/article-tin-pagomeni-porta-tis-ekt-chtipai-louka-katseli-pious-tha-di-ke-ti-tha-sizitisi/53432

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-arkas-xanachtipa-ke-fotografizi-ton-klasiko-aganaktismeno-ellina-psifoforo/53450



    ΣΧΟΛΙΑ