• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η ηλικία που οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι

    • NewsRoom


    Και ποιος δεν θέλει να είναι ευτυχισμένος; Όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο και τον δικό του λόγο. Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία και ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία. Κατά καιρούς δημοσιεύονται έρευνες που αφορούν στην κατάλληλη ηλικία στην οποία κάποιος είναι ευτυχισμένος και σε ένα πράγμα συμφωνούν όλες οι έρευνες που μελετούν σε ποια ηλικία οι άνθρωποι δηλώνουν και νιώθουν πιο ευτυχισμένοι είναι ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν αφορά την πρώτη νεότητα που είναι συνυφασμένη με το άγχος του μέλλοντος.

    happy

    Η δεκαετία των 30 θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης ηλικίας στη ζωή ενός ανθρώπου, όμως και εδώ οι περισσότερες έρευνες καταλήγουν πως είναι μια δεκαετία δύσκολη, επιφορτισμένη με ευθύνες καριέρας και οικογένειας. Αναγκαστικά, η αναζήτηση της ευτυχίας συνεχίζεται, οπότε κυρίαρχο συμπέρασμα είναι ότι η ευτυχία έρχεται μετά τα πρώτα ή και τα δεύτερα… -ήντα.

    Πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία, μεταξύ 2.000 Βρετανών που διενεργήθηκε από τη Samsung και δημοσιεύεται στην Daily Mail έδειξε ότι τα 58 είναι μια ηλικία, στην οποία οι άνθρωποι δηλώνουν χαρούμενοι με τις ζωές τους, πιο άνετοι με τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, σε αντίθεση με τα πιο αγχώδη νεανικά τους χρόνια.

    meshlikes

    Εννοείται πως η οικονομική ασφάλεια είναι ένας παράγοντας που καθορίζει την ευτυχία σε κάθε ηλικία. Από εκεί και πέρα, πάντως, πολλές πρόσφατες μελέτες αν και δεν μπορούν να υποδείξουν με ακρίβεια την ηλικία της ευτυχίας θεωρούν πως ο «μαγικός» αριθμός κρύβεται κάπου μετά τα 60…



    ΣΧΟΛΙΑ