• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που κάνουν στους υποψήφιους φοιτητές του Harvard

    • NewsRoom
    Harvard


    Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση στο Harvard για να φοιτήσουν εκεί το 2020. Από αυτούς περίπου οι 2.100 κατάφεραν να  γίνουν δεκτοί.

    Για να μπορέσει όμως η επιτροπή να διαχειριστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο υποψηφίων χρησιμοποιούνται από το Ivy League college, περίπου 15.000, εθελοντές και μη, απόφοιτοι σε 50 πολιτείες και χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποιούν τις αρχικές συνεντεύξεις.

    Μία τέτοια υπεύθυνη για τις συνεντεύξεις, η Jillian Bayor, που αποφοίτησε από το Harvard το 1995 και έχει εργαστεί σε αυτή τη θέση για αρκετά χρόνια, μας δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Harvard, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις, προμηθεύει τους υπεύθυνους, όπως είναι η Bayor, με ένα 80 σελίδων, πακέτο με οδηγίες σχετικά με την συνέντευξη.

    Οι συνεντεύξεις συνήθως διαρκούν από 45 λεπτά έως και 1 ώρα, ενώ επισημαίνει πως η ίδια και όσοι βρίσκονται στην θέση της, πρέπει να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία από τον κάθε συνεντευξιαζόμενο και τα οποία θα κρίνει εν συνεχεία η κανονική επιτροπή του πανεπιστημίου.

    harvard

    “Πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτικός και να διαλέξεις εκείνους που θα μπορούσαν να διαχειριστούν σωστά την πίεση και τις πανεπιστημιακές απαιτήσεις”.

    Η Bayor ανέφερε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό για εκείνη ο κατάλληλος υποψήφιος να μπορεί να συνδιαλλαχτεί μαζί της και όχι απλά να περιμένει τις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντά σχεδόν μηχανικά.

    Πριν από λίγες μέρες σας είπαμε ποια είναι η πρώτη ερώτηση που γίνεται στους υποψηφίους του Harvard, την οποία και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση:

    Ποια είναι η χειρότερη εμπειρία που βιώσατε όσο ήσασταν στο σχολείο; 

    “Οι υποψήφιοι δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτήν την ερώτηση. Σε κανέναν άλλωστε δεν αρέσει να σκέφτεται άσχημα πράγματα”, επισημαίνει η Bayor

    Ρωτώντας όμως για μία αρνητική εμπειρία, θα πάρεις μία αυθεντική και ειλικρινή απάντηση και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός.

    Η Bayor εξηγεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανή καλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση και θα μπορούσε να αφορά το οτιδήποτε! Άλλωστε αυτό που στην ουσία την ενδιαφέρει είναι μία αυθεντική απάντηση με το πως είχε τότε η κατάσταση, αλλά κυρίως με το πως ο υποψήφιος τη διαχειρίστηκε και κατάφερε να επανέλθει.

    harvard!

    Η πλέον κατάλληλη απάντηση είναι να παραδεχθείς ότι “πράγματι κάτι άσχημο συνέβη αλλά το αντιμετώπισα με αυτόν ή τον άλλον τρόπο και προχώρησα μπροστά”.

    Η Bayor λέει: “Είναι πολύ σημαντικό για ένα τόσο ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο, να μπορείς να δείξεις μία θετική στάση. Πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς την απόρριψη, την αποτυχία και να επανέλθεις άμεσα!”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς μπορείτε να σπουδάσετε στο Harvard, στο Princeton και στο MIT εντελώς δωρεάν;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το “διαβατήριο” για το Harvard – 10 προσόντα που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα 18 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου



    ΣΧΟΛΙΑ